ΠΡΕΒΕΖΑ: ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ...

Ένα ολοκαίνουριο σχολείο κατασκευάστηκε στο Κανάλι Πρέβεζας με την διαφορά ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές!

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Ηπείρου με το κόστος του να ανέρχεται στις 710 χιλιάδες ευρώ. Παραδόθηκε τον περασμένο Μάιο όμως δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμη με αποτέλεσμα να μην  μπορεί να φιλοξενήσει τους μαθητές του Δημοτικού!

Μαθητές που κάνουν μάθημα ακόμη και σε κοντέινερ!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και με τον Οκτώβριο να βαίνει προς το τέλος του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχωρά από την Δευτέρα σε κατάληψη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι την ευθύνη για την ηλεκτροδότηση είχε ο Δήμος Πρέβεζας ο οποίος όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να την κάνει πράξη.

«Η δημοτική αρχή, γνωρίζοντας από τις αρχές του χρόνου για την υποχρέωση της ηλεκτροδότησης του σχολείου ολιγώρησε. Μετά από επαφές που είχαμε με το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο της περιοχής του Καναλίου, μας ενημέρωσαν πως έγιναν κάποιες λάθος ενέργειες σχετικά με την ηλεκτροδότηση. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, μας εγγυήθηκε ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα είχαν τη δυνατότητα τα παιδιά μας να μπούνε στο νέο κτίριο του σχολείου.

Σήμερα, τέλη Οκτωβρίου, τα παιδιά μας συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλες αίθουσες όπου από τα παράθυρα μπαίνουν νερά αλλά και σε κοντέινερ. Επιπλέον χρησιμοποιούν μία αίθουσα του Νηπιαγωγείου, με αποτέλεσμα οι 26 μαθητές του να στοιβάζονται σε μία αίθουσα αντί να χωριστούν σε 2 τμήματα. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει γραφειοκρατία και κάναμε υπομονή αλλά την αδιαφορία δεν μπορούμε να την καταλάβουμε» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πηγή: epiruspost.gr