Έρχεται κόφτης στην αποζημίωση από φυσικές καταστροφές, τι λέει η νέα ΚΥΑ.Τροποποιητική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τροποποιητική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης...

Αφορά το εφάπαξ επίδομα πρώτης αρωγής που χορηγείται στους πολίτες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών των κύριων κατοικιών που επλήγησαν ή και την αντικατάσταση οικοσκευής τους (6.600 ευρώ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, σε περίπτωση εκδήλωσης αλληλουχίας πλημμυρικών φαινομένων, που έχουν χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, εντός τριάντα ημερών στην ίδια δημοτική κοινότητα του οικείου Δήμου με συνέπεια να πληγούν εκ νέου ήδη πληγέντες υποψήφιοι δικαιούχοι, τότε το ύψος του δικαιούμενου ποσού, μειώνεται κατά 50%.

Εφόσον, έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα ημερών από την πλημμύρα που έχει χαρακτήρα φυσικής καταστροφής, ή δεν έχει πληγεί κάποιος υποψήφιος δικαιούχος από την προηγούμενη πλημμύρα, το ύψος του δικαιούμενου ποσού καταβάλλεται στο 100%.

Δηλαδή, σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, όσοι επλήγησαν από την θεομηνία του Daniel και είχαν ξανά ζημιές από τον Elias θα εισπράξουν το μισό του επιδόματος.

Διαβάστε το ΦΕΚ (εδώ

Παϊσιάδης Σταύρος

www.agrotypos.gr