Χαλκίδα: Τον κρατούσαν όμηρο 10 ώρες για να του αποσπάσουν χρήματα...

Σοβαρή καταγγελία για ομηρία, βασανισμό διάρκειας 10 ωρών και μαχαίρωμα, με θύμα έναν 64χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του στη Χαλκίδα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας, όπως αποκαλύπτουν αρμόδιες πηγές...

Το περιστατικό ήταν άγνωστο στις Αρχές επί 9 ημέρες, μέχρι που εμφανίστηκε στην Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου το θύμα και περιέγραψε όλα όσα εφιαλτικά φέρεται να βίωσε.

Ο 64χρονος με καταγωγή από το Καζακστάν έχει γερμανική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ωστόσο, είναι ιδιοκτήτης σπιτιού σε περιοχή της Χαλκίδας, όπου διαμένει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου 2023 και ενώ βρισκόταν στη μονοκατοικία του στη Χαλκίδα ένας γείτονάς του -επίσης με καταγωγή από το Καζακστάν- τον προέτρεψε να πάει στο σπίτι του που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Εκείνος πήγε και τότε ο γείτονας τον οδήγησε στο υπόγειο του σπιτιού, όπου ξαφνικά είδε μπροστά του πέντε άντρες, του οποίους είχε ξαναδεί στο παρελθόν και γνώριζε ότι διατηρούν σχέσεις με το γείτονα του.

Εκεί οι δύο από τους δράστες τον χτύπησαν με σκεπαρνι και ξύλινη βάση καρέκλας, σε διάφορα σημεία του σώματος και στο κεφάλι, απαιτώντας να τους δώσει 100.000 ευρώ, ποσό που εκείνοι πίστευαν ότι το θύμα έχει κάπου κρυμμένο.

Ο 64χρονος φώναζε ότι δεν έχει ένα τέτοιο ποσό, ενώ την ίδια ώρα οι τρεις από τους δράστες -που στο μεταξύ του είχαν αρπάξει τα κλειδιά- πηγαινοέρχονταν από το σπίτι όπου βρίσκονταν στη μονοκατοικία του θύματος ψάχνοντας το «θησαυρό».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, τον μετέφεραν στο σπίτι του και συνέχισαν να τον βασανίζουν, ενώ κατά διαστήματα ζαλιζόταν και λιποθυμούσε. Όταν συνερχόταν εκείνοι συνέχιζαν να τον χτυπάνε.

Ένας από τους δράστες αφού του προκάλεσε βαθύ τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα τον ανάγκασε να υπογράψει χειρόγραφο έγγραφο ότι τους χρωστάει μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατόπιν, τον χτύπησε με φτυάρι στο κεφάλι. Σύμφωνα με την περιγραφή, οι βασανισμοί διήρκεσαν από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις 4.00 το πρωί της επόμενης ημέρας (δηλαδή επί 10 ώρες).

Το θύμα ξυπνώντας το πρωί της 15ης Νοεμβρίου διαπίστωσε ότι οι δράστες είχαν αποχωρήσει από το σπίτι του και κάλεσε φιλικό του πρόσωπο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Όταν γύρισε μετά τη νοσηλεία του στο σπίτι του διαπίστωσε ότι οι δράστες του είχαν κλέψει 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πίστευαν ότι ο 64χρονος επιχειρηματίας έκρυβε στην οικία του μετρητά από εισπράξεις που είχε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Εκτιμάται δηλαδή ότι είχαν με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του, η οποία αποδείχτηκε αναληθής και η οποία έβαλε τον 64χρονο στο στόχαστρο. Η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν γίνει ήδη δύο ταυτοποιήσεις.

www.ieidiseis.gr