Η κυβέρνηση σπάει τα μπλόκα με δόλωμα φοροελαφρύνσεις

Τάσεις υπαναχώρησης μπροστά στη δυναμική των αγροτικών μπλόκων εμφανίζει η κυβέρνηση, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει σειρά φορο-ελαφρύνσεων για τους αγρότες.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος της
χθεσινής μεσημεριανής σύσκεψης που είχαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τρύφων Αλεξιάδης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι της σύσκεψης «έπεσε» το ενδεχόμενο σταδιακής αύξησης του φορολογικού συντελεστή από το 13% στο 26% για τους αγρότες έως το 2017, αλλά και μείωση των προκαταβολών φόρου σε συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών, υπό την προϋπόθεση ότι θα συντρέχουν ειδικοί λόγοι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τη σταδιακή αύξηση του φορολογικού συντελεστή, προκρίνεται η εξής λύση: Αύξηση στο 20% από το 13% για τα φετινά εισοδήματα και νέα αύξηση στο 26% το 2017, προκειμένου να καταστεί πιο «εύκολη» και πιο «εύπεπτη» η μετάβαση από το 13% στο 26%.
Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το οικονομικό επιτελείο να «ετοιμάζεται» για επίσημες ανακοινώσεις για τις προκαταβολές φόρου, οι οποίες θα είναι μειωμένες για συγκεκριμένες ομάδες αγροτών και επαγγελματιών.
Πηγή:  News247.gr