Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Φούρνοι Κορσεών: Εκεί που «δε φτάνει» η Πολιτεία…

Βρέφη, έχουν γεννηθεί μέσα στο καΐκι. Ετοιμόγεννες σε κρίσιμη κατάσταση αλλά και μικρά παιδάκια έχουν μεταφερθεί κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες - χάρη στην αυτοθυσία του...

καπετάνιου αλλά και του πληρώματος - με το μικρό πλοιάριο που εξυπηρετεί την ενδονησιακή σύνδεση Φούρνων - Ικαρίας - Σάμου. Παιδίατρος δεν υπηρετεί στο ακριτικό νησιωτικό σύμπλεγμα των αιγαιοπελαγιτών «κουρσάρων». Εδώ και αρκετούς μήνες, οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή Φούρνων Κορσεών διαμαρτύρονται και για τη μη επαρκή στελέχωση του αγροτικού ιατρείου.


Έτσι, έγινε δεκτό με θετικά σχόλια το πρόγραμμα «ιατρικής υιοθεσίας» για όλα τα παιδιά και τους  εφήβους  του νησιωτικού συμπλέγματος, από τον Όμιλο Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και τη συμπλήρωση της ηλικίας των 14 ετών, τους παρέχεται πλήρης και δωρεάν νοσηλεία στο «Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών» και το «Παιδιατρικό Κέντρο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης». Παράλληλα, παρέχεται δωρεάν τοκετός στις επιτόκους του νησιού, στο Μαιευτήριο «ΓΑΙΑ» στην Αθήνα και στο Μαιευτήριο του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

«Δεχόμαστε αυτή την πραγματικά σημαντική προσφορά από τον Όμιλο με ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς καλύπτει το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα της υπογεννητικότητας σε περιοχές εθνικής σημασίας όπως οι Φούρνοι, αλλά και της περίθαλψης και ασφαλούς διαβίωσης για τα παιδιά μας, κάτι που απασχολεί τους κατοίκους των νησιών. Ωστόσο, αυτό που δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε από την πολιτεία, είναι η επαρκής στελέχωση του ιατρείου και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους κατοίκους των Φούρνων, της Χρυσομηλιάς και της Θύμαινας…» σημείωσε  αιχμηρά ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης.

Η εκδήλωση της επίσημης ένταξης του νησιού στο «Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας» καθώς και η ανακήρυξη του Προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γεώργιου Αποστολόπουλου, σε επίτιμο δημότη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο των Φούρνων Κορσεών, παρουσία της Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νικ. Κατρακάζου, του Έπαρχου Ικαρίας, του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και κατοίκων του νησιού.

«Κάθε πρωτοβουλία που προτάσσει την αξία της αλληλεγγύης, κερδίζει μια ιδιαίτερη θέση στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και στις καρδιές των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, η αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κινητή Ιατρική Μονάδα του Ομίλου παρέχει μέχρι και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, δωρεάν εξετάσεις προληπτικού ελέγχου στους ενήλικες κατοίκους. Αυτές, περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογική εξέταση, καρδιογράφημα, υπερηχογράφημα καρδιάς, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, σπιρομέτρηση, ακοόγραμμα, οφθαλμολογικό έλεγχο και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες...

Μαργαρίτα Ικαρίου

Πηγή: tvxs.gr