Σοκολατάκια

Αμαρτωλα σοκολατακια με καραμελωμενο ζαχαρουχο γαλα και σοκολατα.

Yλικά:

350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
κακάο, ψιλοκομμένη

400 γρμ. dulce de leche, σπιτικιά (καραμελωμένο γάλα ζαχαρούχο.Βάζουμε το κουτί σφραγισμένο όπως είναι σε μία κατσαρόλα μεγάλη, -μπορούμε να βάλουμε 2-3 μαζί, δεν χαλάνε για αρκετούς μήνες-, και τα σκεπάζουμε καλά με νερό.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 2,5 έως 3 ώρες περίπου.

Προσθέτουμε νερό όποτε χρειαστεί.

Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ποτέ καυτό, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς) ή έτοιμη από σούπερ μάρκετ

    115 γρμ. κρέμα γάλακτος
    40 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο, για το πλάσιμο
    450 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, ή κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
    1/4 φλιτζανιού καραμελωμένα καρύδια, ή αμύγδαλα, φουντούκια, κ.λ.π. ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

1. Καραμελώνουμε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, και την βάζουμε σε ένα μέτριο μπολ.

be2news.gr