Σαρδέλες αχνιστές

Σαρδέλες αχνιστές με κρασί. Έτοιμη σε 15 λεπτά!

Υλικά (για 6 άτομα)
-1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο,
-100 ml. κρασί λευκό,
-1 τομάτα κομμένη σε ροδέλες,

-2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο,
-αλατοπίπερο,
-ρίγανη,
-λάδι.

Οδηγίες
-Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα πλένουμε,στραγγίζουμε.
-Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση. Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
-Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο!να βγάλουν τη γεύση τους τα ψαράκια και να μελώσουν οι τομάτες!!
-Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τόσο γρήγορα, τόσο απλά έχουμε ένα νόστιμο φαγητό. Μια εύκολη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες να έχουν ένα υγιεινό φαγητό σε 15′ μόνο. Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο.
Πηγή:http://www.glikiazoi.gr