Η άγρια ομορφιά στα φαράγγια της Ελλάδας

Αν και τα νησιά έχουν την τιμητική τους το καλοκαίρι, η Ελλάδα έχει μέρη με τόσες αντιθέσεις που αξίζει να γνωρίσετε αυτή την εποχή του χρόνου.
Ένα από αυτά είναι τα φαράγγια της χώρας με την άγρια και σπάνια ομορφιά τους που μπορεί να
συναντήσει κανείς από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Γνωρίστε μερικά από αυτά...

1. Βίκος

faraggia-1-vikos
faraggia-2-vikos
Το έχουν χαρακτηρίσει Γκραντ Κάνυον της Ελλάδας και όχι άδικα. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και αποτελεί τον πυρήνα του Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου. Το φαράγγι έχει μήκος 20 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία του, το βάθος ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα. Αποτελεί δημοφιλή προορισμό για περιηγητικές διαδρομές και η περιήγηση από κατάλληλη ομάδα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που γεμίζει τον επισκέπτη με όμορφες εικόνες άγριας φύσης. Από τη θέση Οξιά η θέα στο φαράγγι είναι πανοραμική και ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

2. Βουραϊκός

faraggia-3-vouraikos
Ακόμη ένα γνωστό φαράγγι το οποίο θα ακούσετε επίσης να αποκαλούν και ως «Φαράγγι του Οδοντωτού». Βρίσκεται κοντά στα Καλάβρυτα και εκεί το ανθρώπινο μάτι θα συναντήσει μια φαντασμαγορική φύση με πυκνή βλάστηση και κρυστάλλινα νερά. Μαζί με τον ορεινό όγκο του Χελμού αποτελούν μια ενιαία προστατευόμενη περιοχή που από το 2009 χαρακτηρίζεται ως Εθνικό Πάρκο. Η χλωρίδα του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού είναι εξέχουσα σημαντική όπως επίσης και η πανίδα της.

3. Αχερόντας

faraggia-3-vouraikos
Μυθική ομορφιά που δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα. Το επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα σαγηνεύει τον επισκέπτη με τις εντυπωσιακές εναλλαγές του τοπίου. Πολλοί το χαρακτηρίζουν απόκοσμο ενώ σίγουρα είναι ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

4. Σαμαριά

faraggia-5-samaria faraggia-6-samaria
Ο «Φάραγγας», όπως συνηθίζουν να λένε οι ντόπιοι το φαράγγι της Σαμαριάς, είναι ένας και μοναδικός και η διάβασή του είναι μία ανεπανάληπτη και συγκλονιστική εμπειρία. Ο επισκέπτης θα έρθει σε επαφή με ένα πρωτόγονο και επιβλητικό θέαμα. Δεν είναι εξάλλου άδικα ένα από τα πιο φημισμένα της Ελλάδας. Μια μοναδική αίσθηση δέους και θαυμασμού θα σας πλημμυρίσει.
http://www.newsbeast.gr