Πίτσα Vegan

Ζύμη για πίτσα
1-2 πατάτες βρασμένες
175 ml κρύο νερό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. baking powder
350 gr αλεύρι ολικής


Υλικά για πάνω στην πίτσα:
κόκκινες πιπεριές
φρέσκα μανιτάρια
πράσινες ελιές
καπνιστό τόφου
κρεμμύδι
σάλτσα τομάτας με σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό
φυτικό τυρί (αγοραστό ή φτιαχτό πχ. παρμεζάνα αμυγδάλου, τόφου ρικότα, ή τυρί από κάσιους)
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη καθαρίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε μαζί με το νερό και το λάδι (χρησιμοποίησα μίξερ χειρός). Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα το αλάτι, το μπέηκιν πάουντερ και σιγά σιγά το αλεύρι. Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενής και ύστερα την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια κλπ και φτιάχνουμε/προετοιμάζουμε το τυρί.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη. Αν τη χωρίσουμε στη μέση θα βγάλει 2 μεγαλούτσικες πίτσες. Η ζύμη αυτή είναι πολύ μαλακιά και πλάθεται πολύ εύκολα (άμα ξέρετε και το κολπάκι του πιτσαδόρου, αυτό που την πετάει στον αέρα, ακόμα καλύτερα).

Βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για ~ μισή ώρα στους 180°C. Η συνταγή αυτή για πίτσα βγάζει αρκετά λεπτή ζύμη.

 365vegandays.wordpress.com