HELLASTHIVA

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και κονιάκ

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • Λίγο κονιάκ
  • 1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι     

    Εκτέλεση

  • Τεμαχίζετε το κοτόπουλο στα τέσσερα, αλατοπιπερώνετε και το χαράζετε.
  • Ανακατεύετε το κονιάκ με το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε το ξύσμα.
  • Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και προσθέτετε λίγο στο ταψί.
  • Ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά στους 120 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει μια κόκκινη κρούστα.
  • Κάθε τόσο αλείφετε το κρέας με το μείγμα πορτοκάλι-κονιάκ.http://www.newsbeast.gr