Τσιπούρα με λαχανικά στο λαδόχαρτο

Υλικά
  •   τσιπούρα 1 κιλού περίπου ή 2 των 500 γρ. περίπου
  •   μέτριες πατάτες
  •  μέτρια κολοκύθια
  •  μέτρια καρότα
  •     ξερά κρεμμύδια κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  •     χυμό 1/2 λεμονιού και στρογγυλές κομμένες φέτες λεμονιού
  •     1 μικρή ντομάτα κομμένη σε στρογγυλές φέτες [προαιρετικά]
  •     7-8 κ. σ. Ελαιόλαδο
  •     Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     Ρίγανη ή θυμάρι
  •     Αλάτι – Πιπέρι
  •     Λαδόκολλες
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα  πλένουμε, τα αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το το θυμάρι και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα ταψί. [Φροντίζουμε να αλατοπιπερώσουμε και μέσα στη κοιλιά τους]. Ψιλοκόβουμε σε μπόλ όλα τα προαναφερόμενα υλικά σε ροδέλες ή σε ασύμμετρα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη ή θυμάρι, λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Σκορπάμε όλα τα λαχανικά μας πάνω και δίπλα από το ψάρι μας που ήδη το έχουμε τοποθετήσει στη λαδόκολλα, και το περιχύνουμε με λάδι και το χυμό λεμονιού. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πακέτο, τυλίγοντας καλά μέσα το ψάρι με τα λαχανικά τους έτσι ώστε να θωρακισθούν και να μη χυθούν οι ζωμοί τους, τα βάζετε σε προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο και ψήνετε για 45-50 λεπτά. Σερβίρετε τις τσιπούρες με λαχανικά εποχής στη λαδόκολλα σε πιατέλα και περιχύσετε με λαδολέμονο [αν θέλετε]. http://www.govastileto.gr