HELLASTHIVA

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 8 άτομα

  • Μερικοί στήμονες σαφράν
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 3 ασπράδια
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 75 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 μικρά αχλάδια ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το σαφράν με 2 κουταλιές βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με 125 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σουρώνουμε το σαφράν και το αδειάζουμε στο μείγμα με το βούτυρο μαζί με τα ολόκληρα αυγά. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε και πρσθέτουμε στο μείγμα 50 γρ. από τα αμύγδαλα και τα αχλάδια. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο ταψί. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε λίγη λίγη την υπόλοιπη ζάχαρη να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα κοπανισμένα αμύγδαλα, αδειάζουμε τη μαρέγκα επάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμη ώσπου να ψηθεί καλά το κέικ, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με αχλάδια κομπόστα. http://www.newsbeast.gr