HELLASTHIVA

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Κολοκυθόπιτα με λίγες θερμίδες

Υλικά:
• 300 γραμμάρια κολοκυθάκια βραστά που θα γίνουν πουρέ
• 200 γραμμάρια μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
• 100 γραμμάρια ψητά κολοκυθάκια σε φέτες

• 2 αυγά
• 3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
• 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, αλάτι για γεύση.

Εκτέλεση:

1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με τα βραστά κολοκυθάκια και πολτοποιείστε τα με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνουν πουρέ. Πασπαλίστε με αλάτι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοσχοκάρυδο και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί.
2. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Ύστερα προσθέστε τη μοτσαρέλα σε κύβους και ανακατέψτε μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
3.  Ρίξτε το μίγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και καλύψτε το με ένα στρώμα από ψητά κολοκυθάκια. Αφήστε το στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
4. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και είναι έτοιμη. http://www.govastileto.gr