HELLASTHIVA

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Χωριάτικη πίτα με κοτόπουλο

Η γέμιση της  πίτας γίνεται με ψαχνό από ψημένο κοτόπουλο που μπορεί να έχει περισσέψει από προηγούμενη ημέρα. 

Υλικά

6 χωριάτικα φύλλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 φιλέτα κοτόπουλου (από στήθος) ή 4 (από μπούτι), σε λεπτές λωρίδες
100 γρ. φέτα
50 γρ. ανθότυρο

2 αβγά, χτυπημένα
1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι  και  πιπέρι

λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, τα αβγά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Με ένα πινέλο λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά φύλλα αφού και πάλι τα λαδώσουμε ένα ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 15 λεπτά και σερβίρουμε.   http://www.govastileto.gr