HELLASTHIVA

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Μεξικάνικη σαλάτα με nachos.Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)
  • 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης (κομμένη julien)
  • 1 πιπεριά κίτρινη (κομμένη julien)
  • 250 γρ. φασόλια κόκκινα βρασμένα
  • 50 γρ. τυρί emental
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 100 γρ. nachos
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τη σαλάτα, την κόβουμε με το χέρι και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα φασόλια. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μας πάνω από τη σαλάτα.
  4. Κόβουμε το τυρί με τη χοντρή μεριά του τρίφτη σε μεγάλες φέτες, το ρίχνουμε κι αυτό μέσα και γύρω γύρω βάζουμε τα nachos.http://www.newsbeast.gr