Τάρτα με σπανάκι και φέτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 200 γραμμάρια σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (125 ml)
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Tabasco
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο                 

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το σπανάκι και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Τρίβετε τη φέτα πάνω από τα φύλλα και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτετε το μείγμα του αυγού στο μπολ με το σπανάκι, το tabasco και το μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε μια φορά και ρίχνετε στη βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 35 λεπτά.             newsbeast.gr