Μπουτάκια κοτόπουλου με σως από μέλι

Υλικά για 4 άτομα

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι                   

    Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα σύρμα εκτός από το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέστε το μείγμα μελιού στο τηγάνι, γυρίζοντας το κοτόπουλο μια φορά. Μειώνετε  την θερμότητα σε μεσαία προς χαμηλή.
  • Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας το κοτόπουλο κάθε 5 λεπτά.
  • Βγάζετε από την εστία το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά. Σερβίρετε αν θέλετε με ρύζι.              newsbeast.gr