Φοντάν σοκολάτας.Γλυκιά απόλαυση με απαλή γεύση και άρωμα

Υλικά για 4 άτομα

  • 250 γρ. σοκολάτα 65% κακάο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη   

    Εκτέλεση

  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε και το βούτυρο το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
  • Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Κάνουμε πολύ καλή ομογενοποίηση, βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε το φοντάν για 25 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε με ένα λεπτό μαχαίρι στη καρδιά του γλυκού και καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο όταν αυτό βγει υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.   www.newsbeast.gr