Στριφτή τυρόπιτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι            

    Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι τα αυγά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη φέτα και την μυζήθρα και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Λαδώνουμε κάθε φύλλο ελαφρά με ένα πινέλο.
  • Λαδώνουμε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Κατά μήκος του φύλλου απλώνουμε με κουτάλι λίγη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο χαλαρά σε ρολό.
  • Στη συνέχεια το στρίβουμε ελαφρά και το τυλίγουμε σε σαλίγκαρο. Το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού.
  • Όμοια τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, συνεχίζοντας τον σαλίγκαρο από εκεί που σταματήσαμε.
  • Συνεχίζουμε μέχρι η πίτα να γίνει ένας μεγάλος σαλίγκαρος. Περιχύνουμε με το λάδι που περίσσεψε από το άλειμμα των φύλλων.
  • Ψήνουμε σε  για μιάμιση ώρα, να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.www.newsbeast.gr