Τσιζκέικ λεμόνι.Με τραγανή βάση και αφράτη κρέμα λεμονιού

Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
  • ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ¾  κρασοπότηρο χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από ½  λεμόνι
  • 4 φύλλα ζελατίνας               

    Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη.
  • Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με βούτυρο.
  • Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων.
  • Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού, ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια.
  • Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας.
  • Στο μεταξύ, ρίχνουμε το γιαούρτι σε βαθύ μπολ, μαζί με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού σε μπρίκι, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μπρίκι να διαλυθούν.
  • Τις ρίχνουμε στο μίγμα με το γιαούρτι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεούμε.
  • Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, την κρέμα με το γιαούρτι και το λεμόνι.
  • Ξαναβάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο και περιμένουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα.
  • Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε, διακοσμώντας με ξύσμα λεμονιού ή γλυκό κουταλιού λεμόνι με το σιρόπι του.    www.newsbeast.gr