Ντάισελμπλουμ: "Ευρωεκλογές έχουν όλοι, αλλά εσείς θα πάρετε νέα μέτρα τώρα".

Ευρωεκλογές έχουν όλες οι χώρες, τα μέτρα πρέπει να τα πάρετε τώρα, ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά, που μετέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στους ομολόγους του, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα εξαιτίας της ρευστής προεκλογικής κατάστασης.
Ο αστάθμητος παράγοντας της Ευρωζώνης παραμένει η Ελλάδα, με αποτέλεσμα...
οι υπουργοί Οικονομικών να αποφεύγουν να θέσουν επίσημα χρονικό περιθώριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, συνεχίζοντας παράλληλα να απαιτούν νέα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού πριν από τις ευρωεκλογές.
Οπως αναμενόταν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετέφερε το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει νέα μέτρα αυτή την περίοδο εξαιτίας της ρευστής πολιτικής κατάστασης.
Η απάντηση στο μήνυμα του πρωθυπουργού ήρθε από τα χείλη του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει το ελληνικό επιχείρημα. «Ευρωεκλογές έχουν όλες οι χώρες» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι το Eurogroup δεν μπορεί να εκταμιεύσει τις δόσεις αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.
Με λίγα λόγια, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε πως χωρίς νέα μέτρα δεν θα υπάρξει δόση, δείχνοντας ότι οι εταίροι-δανειστές δεν συμμερίζονται τις πολιτικές ανησυχίες της Αθήνας.
Πηγή:  enet.gr