ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2.190 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΙΧ: Τώρα επιδότηση από τη ΔΕΠΑ για αγορά

Με 2.190 ευρώ επιδοτεί η ΔΕΠΑ την απόκτηση περιορισμένου αριθμού
αυτοκινήτων VW Up! By Fisikon ώστε να διαδοθεί η αεριοκίνηση στους ιδιώτες καταναλωτές. Ωστόσο η συγκεκριμένη επιδότηση προς τη VW αποτελεί την εκκίνηση ενός προγράμματος στο οποίο αναμένεται να συμμετέχουν και άλλες εταιρείες όπως η Fiat, η Audi, η Mercedes, η Seat, κ.ά. αλλά και όποιοι άλλοι κατασκευαστές έχουν εργοστασιακά μοντέλα που κινούνται και με φυσικό αέριο.
Στελέχη της ΔΕΠΑ έχουν έρθει σε επικοινωνία με όλες τις εισαγωγικές εταιρείες που προτίθενται να εισάγουν στην Ελλάδα τα εργοστασιακά μοντέλα που καταναλώνουν και φυσικό αέριο ώστε να επιδοτηθούν και εκείνα.
Άλλωστε μέχρι σήμερα η Fisikon έχει ήδη επιδοτήσει αρκετά ταξί που αφορούν τις κατασκευάστριες εταιρείες Mercedes-Benz και VW, η οποία ανήλθε με τη συμμετοχή των εισαγωγικών εταιρειών σε ποσοστό έως και το 40% της αξίας των οχημάτων. Το πολύ υψηλό ποσοστό επιδότησης πάντως δεν θα συνεχιστεί στα ταξί, αλλά αναμένεται να περιοριστεί σε περίπου 3.000 έως 5.000 ευρώ.
Στο παιχνίδι πάντως των επιδοτήσεων αναμένεται να εισέλθουν και οι εταιρείες χρονομίσθωσης που διατηρούν μεγάλους στόλους επαγγελματικών αυτοκινήτων, ώστε να γίνει γνωστή η αεριοκίνηση στις εταιρείες που τα χρησιμοποιούν. Πάντως για το VW Up!by Fisikon η τιμή απόκτησής του συμπεριλαμβανομένων απόσυρσης και επιδότησης ξεκινά από τις 10.450 ευρώ.
Γιώργος Ανδρής http://www.imerisia.gr/