Οι Τούρκοι ομολογούν πως πνίγουν τους μετανάστες στο Αιγαίο

Να πως οι Τούρκοι, διακινητές παράνομων μεταναστών, οι σύγχρονοι <<δουλέμποροι>>, τους
πνίγουν στο Αιγαίο για να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα με το μικρότερο, γι αυτούς, κόστος! 

Κάπου - κάπου η τουρκική αστυνομία ή η ακτοφυλακή πιάνει μερικούς διακινητές, για να έχει να λέει  η Άγκυρα ότι ...προσπαθεί...Τα περισσότερα όμως <<δρομολόγια>> γίνονται κανονικά και παράνομοι μετανάστες φτάνουν κατά κύματα στην Ελλάδα...Γίνονται όμως και δυστυχήματα - όχι σπάνια, επίσης. Οι υπεύθυνοι <<δουλέμποροι>>, αν και όταν πιαστούν, συνήθως με δεκάδες νεκρούς στην πλάτη τους, τιμωρούνται από την τουρκική δικαιοσύνη με ποινές -χάδι: Λίγους μήνες φυλάκιση για κάθε νεκρό.... Τις προάλλες, για του λόγου το αληθές  , ο καπετάνιος Τουρκικού σκάφους που βυθίστηκε και έπνιξε 63 λαθρομετανάστες, τιμωρήθηκε με 20 χρόνια φυλακή: Δηλαδή 3 μήνες για κάθε νεκρό....

Το υπερβολικό βάρος

Τώρα, για το πως γίνεται η ''δουλειά'' η αποκάλυψη-ομολογία  έρχεται από την εφημερίδα Posta  με αφορμή την σύλληψη Τούρκου <<δουλέμπορου>> στην Σμύρνη που επρόκειτο να μεταφέρει 42 παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα: Και αυτή είναι ότι στοιβάζουν, συνήθως σε σάπια σκάφη, πάρα πολλά άτομα, για να βγάλουν την μεταφορά <<μια κι έξω>>. Έτσι στο παραμικρό κύμα λόγω καιρού ή αδέξιας κίνησης των λαθρομεταναστών που δεν ξέρουν από σκάφη και θάλασσα, τα πλοιάρια βυθίζονται... Γράφει λοιπόν για το θέμα   ότι εάν -μετά από παρακολούθηση της ακτοφυλακής-  δεν εντοπίζονταν οι λαθρομετανάστες και ανοίγονταν περισσότερο προς το Αιγαίο με το σκάφος, υπήρχε το ενδεχόμενο το σκάφος να βουλιάξει από υπερβολικό βάρος!

Η Haberturk, προσθέτει με λεπτομέρειες ότι οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν λαθραία στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν από την ακτοφυλακή, κατά τους ελέγχους της στην περιοχή Αλάτσατι. Εκεί η ακτοφυλακή άρχισε να παρακολουθεί την ομάδα λαθρομεταναστών. Η ακτοφυλακή προειδοποίησε τους λαθρομετανάστες να σταματήσουν και κατά την έρευνα που έγινε στη συνέχεια, βρέθηκαν 32 λαθρομετανάστες από την Ερυθραία, 6 από τη Συρία, 1 από το Αφγανιστάν, 1 από την Παλαιστίνη, 1 από το Ιράκ και 1 από τη Γκάνα. Στο σύνολο ήταν 42 λαθρομετανάστες, εκ των οποίων οι 2 γυναίκες.

 Και άλλοι 29 για Κω-Κάλυμνο, με 3.000 δολ. ο ένας

Για να συμπληρώσουμε το ''Δελτίο Συμβάντων'' να προσθέσουμε ότι η  έκδοση Αλικαρνασσού της Posta γράφει ότι στην περιοχή Ακγιαρλάρ συνελήφθησαν και άλλοι 14 Σύριοι λαθρομετανάστες που έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν στην Κω. Επίσης γράφει ότι το Ελληνικό Λιμενικό συνέλαβε άλλους 15 Σύριους λαθρομετανάστες, που προσπαθούσαν, με ταχύπλοο, να περάσουν στην Κάλυμνο. Οι τρεις <<δουλέμποροι>>, οι οποίοι είχαν πάρει 3.000 δολάρια από το κάθε άτομο, συνελήφθησαν στην πανσιόν που έμεναν στην Αλικαρνασσό. 

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε από την Τουρκία ότι το 2013  στη θάλασσα του Αιγαίου συνελήφθησαν 7.000 λαθρομετανάστες και 71 δουλέμποροι. Σκεφτείτε πόσες χιλιάδες πέρασαν στην Ελλάδα και πόσοι πνίγηκαν από τα παιγνίδια των δουλεμπόρων  αλλά και πόσοι  Τουρκοι δουλέμποροι και συνεργάτες τους  απολαμβάνουν τα κέρδη τους σε κάποια  ...πανσιόν  στην Αλικαρνασσό. (onalert)