Απόγνωση! Στοιχεία σοκ από τον Αβραμόπουλο για την σίτιση αξιωματικών στις λέσχες

Μία ακόμη εκδοχή της οικονομικής κρίσης αποκαλύπτει έγγραφο του
υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή και δείχνει ότι όλο και περισσότεροι είναι οι στρατιωτικοί που με τις οικογένειές τους βρίσκουν διέξοδο στις φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες σίτισης της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Πρόκειται για το εμβληματικό κτίριο επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ρηγίλλης, δωρεά του ταγματάρχη Πέτρου Σάρογλου.
Πριν λίγες ημέρες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κλήθηκε να απαντήσει εγγράφως για τη λειτουργία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί.

«Η παρούσα δημοσιοοικονομική κατάσταση αλλά και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και χαμηλού κόστους που προσφέρει η ΛΑΕΔ στους δικαιούχους της, έχουν ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του προς εξυπηρέτηση προσωπικού. Χαρακτηριστικά, η ΛΑΕΔ εξυπηρέτησε το έτος 2010 περί τους 5.442 σιτιζόμενους, όταν μόνο στο Α΄ τρίμηνο του έτους 2013 ο αριθμός αυτών ανέρχεται στους 8.411, εξαντλώντας τα όρια λειτουργίας της» αναφέρει, στο έγγραφο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ενημερώνει ωστόσο, ότι το ΓΕΣ, ως καθ΄ύλη αρμόδιο Επιτελείο, κρίνοντας επιβεβλημένη την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της ΛΑΕΔ, έχει ενισχύσει τη δύναμη των υπηρετούντων σε αυτήν, με στελέχη και οπλίτες θητείας που δύνανται να ανταπεξέλθουν σε απαιτητικές ειδικότητες, οι οποίες σχετίζονται με την παράθεση γευμάτων του εστιατορίου και οι οποίες θέσεις επανδρώνονταν μέχρι σήμερα από εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό το οποίο έχει μειωθεί αισθητά, λόγω του καθεστώτος κινητικότητας αλλά και των συνταξιοδοτήσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει, εξάλλου, γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η αναθεώρηση του Π.Ο.Υ. (Πίνακας Οργανώσεως και Υλικού) της ΛΑΕΔ, με σκοπό τη στελέχωσή της με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό κατάλληλου αριθμού και ειδικοτήτων, ώστε να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο λειτουργίας της. http://www.onalert.gr