Σταύρος Θεοδωράκης: Ο άνθρωπος που επιβίωσε με τις πλάτες του Σημίτη [ΑΡΘΡΟ]

Ποιος είναι ο δημοσιογράφος, που δεν μπόρεσε ποτέ να αντέξει τον ανταγωνισμό των συναδέλφων του,
στο πολιτικό ρεπορτάζ, με τις δήθεν... αριστερόφρωνες καταβολές, που με τη γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο των δημοσίων σχέσεων αναρριχήθηκε στα «υψηλά κλιμάκια» της «δημοσιογραφίας» και φυσικά του Κολωνακίου...
Ο... δημοσιογράφος με το σακίδιο και τις αμφιλεγόμενης ποιότητας εκπομπές, με την ταχύτατη ανέλιξή του κατάφερε να επεκτείνει το ταλέντο του σε αρκετές επιχειρηματικές ασχολίες.

Ελάχιστοι θυμούνται όταν στο απόγειο της καριέρας του, το 2003, επί παντοδυναμίας Σημίτη στην κυβέρνηση, κατάφερε να προσεγγίσει τον Δημήτρη Κοντομηνά και να πετύχει ηχηρή μεταγραφή από το MEGA στον ALPHA, όπου κατάφερε να πάρει μες στο καλοκαίρι την διεύθυνση του σταθμού. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στην ελληνική τηλεόραση. Να παραμείνει διευθυντής μόλις για δύο μήνες (σκάρτους)! Κατάφερε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μεγάλες αντιπάθειες στο κανάλι και τελικά να εκθρονιστεί από τον Νίκο Χατζηνικολάου, που μόλις είχε φτάσει! Τουλάχιστον, είχε την ευθιξία να παραιτηθεί...

Αποφάσισε ότι το πολύπλευρο ταλέντο του δε μπορούσε να περιοριστεί στη δημοσιογραφία. Έτσι άνοιξε και εστιατόριο όπου συχνάζουν τηλε-πολιτικοί, τηλε-δημοσιογράφοι, τηλε-καλλιτέχνες και άλλοι άνθρωποι... επιπέδου, που φύονται στην περιοχή πέριξ του (Σοσιαλιστικού) Κολωνακίου.

Όχι, απλός κόσμος δεν συχνάζει, γιατί το εστιατόριο του κ. Θεοδωράκη είναι τόσο λαϊκό που για να φάει μια οικογένεια χρειάζεται να ξοδέψει το ισόποσο ενός μηνιάτικου για 4άρι ρετιρέ στο Κουκάκι.

Με άρθρο του, το 2011, στο protagon.gr, ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε τον λόγο της αλματώδους ανέλιξής του: Την στήριξη με κάθε τρόπο του συστήματος που τον καθιέρωσε. Του συστήματος του ΠΑΣΟΚ, που τότε κυβερνούσε τη χώρα, και που δοκιμαζόταν αγρίως από το κίνημα των αγανακτισμένων, που επί δύο μήνες είχαν κάνει κατάληψη στην πλατεία Συντάγματος. Σε ένα «άρθρο» – μνημείο στην ιστορία της Ελληνικής... Λασπουριάς, με τίτλο «Στα μούτρα σας» μουτζώνει τους πιτσιρικάδες που μούτζωσαν τη Βουλή (τη στιγμή που όλοι φυσικά θα θυμούνται πώς εξυμνούσε κάτι άλλους «πιτσιρικάδες» που αντί να μουτζώνουν πετούσαν μολότωφ και έκαιγαν μαγαζιά στο μακρινό 2008).

Το κείμενο του κ. Θεοδωράκη ήταν φανερά γραμμένο υπό το κράτος πανικού. Κι ο πανικός δεν αποτελούσε παρά ακόμα μια απόδειξη ότι το σύστημα (του οποίου ήταν απόλυτος υποστηρικτής) ήταν ετοιμόρροπο κι έπνεε τα λοίσθια. Έπρεπε, όμως, να στηριχτεί.

Τώρα, αφού βαρέθηκε να κουβαλάει στους ώμους του το σακίδιο του ρεπόρτερ (με το δήθεν ύφος και την ευαισθησία που απαιτούν οι δείκτες της AGB), αποφάσισε να κουβαλήσει πάνω του όλα τα δεινά του ελληνικού λαού και με περίσσια αυταπάρνηση να μας οδηγήσει προς τη σωτηρία.

Να το πάρει "το ποτάμι" ή... μας πήρε και μας σήκωσε;


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Εκτός πρίζας...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων