Οργή Greenpeace:O Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα για αμερικάνικο μεταλλαγμένο προϊόν στην Ευρώπη!

Πυρ και μανία είναι η Greenpeace, οικολογικές οργανώσεις και
ευρωπαϊκά πράσινα κόμματα με την “εξυπηρέτηση” Βενιζέλου στην ψηφοφορία σχετικά με το αμερικανικό προϊόν Pioneer 1507, καλαμπόκι που φέρει επιπλέον γονίδια ώστε να παράγει μια εντομοκτόνο ουσία!
Σε επιστολή τους, 12 Υπουργοί (της Αυστρίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σλοβενίας και Μάλτας), τονίζουν τις νομικές, πολιτικές και επιστημονικές ανησυχίες γύρω από την έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού, ενώ επαναλαμβάνουν και την έντονη αντίθεση σημαντικής πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των κρατών μελών σε αυτή.
Από την επιστολή αυτή απουσιάζουν οι υπογραφές του Έλληνα Υπουργού και άλλων έξι κρατών που είχαν επίσης απορρίψει την πρόταση στην ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, που διεξήχθη στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Greenpeace:
«Είναι η δεύτερη ευκαιρία που χάνει ο κ. Βενιζέλος να κλείσει την πόρτα της Ευρώπης στα μεταλλαγμένα, μέσα σε λίγες ημέρες. Ήδη, αν και είχε καταψηφίσει την πρόταση στη σχετική ψηφοφορία της 11ης Φεβρουαρίου, δεν ζήτησε την απόσυρση της πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ιδιότητά του ως προεδρεύοντος του Συμβουλίου. Έτσι έχασε μία ουσιαστική πρώτη ευκαιρία να ηγηθεί μίας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που τελικά λαμβάνουν άλλοι ερήμην του».

«Η αδράνεια του κ. Βενιζέλου να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόρριψη του μεταλλαγμένου καλαμποκιού στην Ευρώπη προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά.
Η Ελλάδα στο παρελθόν, εκτός από τη σταθερά αρνητική θέση της στην απελευθέρωση μεταλλαγμένων οργανισμών, έχει αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Περιμένουμε ο κ. Βενιζέλος να ανταποκριθεί στη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων καταναλωτών που δεν θέλουν τα μεταλλαγμένα στο πιάτο τους»,δήλωσε η Έλενα Δανάλη, Υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη Βιώσιμη Γεωργία.
Τέλος η Greenpeace καλεί τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την απόσυρση της πρότασης για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού και να στηρίξει αντίστοιχες κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από την καταψήφιση της πρότασης για έγκριση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού 1507 από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, http://www.makeleio.gr