Εκβιασμός Βενιζέλου: Ή μάς ψηφίζετε ή ρίχνουμε την κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις για τις λαϊκές, πέφτουν για το δίλημμα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (σ.σ.: αναφορικά με τα ποσοστά της Ελιάς)».
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε με νόημα ότι το βράδυ των εκλογών
«οι πολίτες θα μας αξιολογήσουν κι εμείς θα αξιολογήσουμε».
«Από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το δίλημμα αυτό δεν υπάρχει επιστροφή» είπε χαρακτηριστικά. «Ο κόσμος δεν μπορεί να μας θέλει στην κυβέρνηση για πολιτική σταθερότητα, αλλά να μην μας ψηφίζει... Και τα δύο μαζί δεν πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μέσα σε αυτό το βαρύ κλίμα, συναντώνται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα όσα διαμηνύονται από το Μαξίμου, το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα αποτελέσματα του Εurogroup καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Ωστόσο είναι ηλίου φαιενότερον πως η νέα αυτή συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου τα τελευταία 24ωρα περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελιά δεν στηριχτεί επαρκώς από το εκλογικό σώμα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς και στον απόηχο της κίνησης του ΠΑΣΟΚ να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.
Πηγή: epikaira.gr