Έλαια που θρέφουν τα μαλλιά μας

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά, λεία και υγιή,
υπάρχουν ορισμένα έλαια που με σωστή χρήση  σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε μία εντυπωσιακή εμφάνιση.
Είτε έχετε ελαφρώς σπαστά, είτε σγουρά, είτε ίσια μαλλιά, τα έλαια αυτά μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν να διατηρήσετε με ένα μοναδικό τρόπο το look σας και να ταιριάξουν απόλυτα στις ανάγκες των μαλλιών σας.

Ελαιόλαδο:
Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα μέσα από ένα βίντεο για τη χρήση αλλά και τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου στα μαλλιά. Το ελαιόλαδο λοιπόν ενυδατώνει, βοηθά στην εξάλειψη της πιτυρίδας, δυναμώνει την τρίχα από τη ρίζα αλλά επανορθώνει και τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Έλαιο δεντρολίβανου:
Το έλαιο δεντρολίβανου (rosemary oil) συμβάλλει στην σωστή ανάπτυξη των μαλλιών τρέφοντας την τρίχα από το θύλακα. Καθαρίζει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής και ταυτόχρονα βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας. Μια άλλη ιδιότητα του δεντρολίβανου είναι ότι βοηθά σε περιπτώσεις εποχικής τριχόπτωσης και χρόνιας απώλειας μαλλιών .

Έλαιο αβοκάντο:
Το έλαιο αβοκάντο είναι επίσης υπέροχο επειδή έχει τόσες πολλές μεγάλες θρεπτικές ουσίες όπως οι βιταμίνες Α, D και C, καθώς και πρωτεΐνες και αμινοξέα. Επιπλέον δεν μπαίνετε στην διαδικασία του να φτιάξετε μια χειροποίητη μάσκα αλλά χρησιμοποιείτε το έλαιο κάθε αυτό.
Έλαιο καρύδας:
Εάν δεν έχετε ήδη λάδι καρύδας στο σπίτι σας, σας προτείνω να αγοράσετε σήμερα κιόλας. Χρησιμοποιήστε το καθημερινά για πολύ ξηρά μαλλιά. Βοηθά εξαιρετικά στην ενυδάτωση, στην προστασία των μαλλιών αλλά και στην ενδυνάμωση της τρίχας. Είναι ιδανικό για μασάζ του τριχωτού της κεφαλής και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε ολόκληρο το σώμα σας.
Αργκάν έλαιο:
Το έλαιο αργκάν είναι τέλειο για τα μαλλιά αλλά και το δέρμα σας. Αποκαλείται συχνά το Θαύμα των Ελαίων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, έχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, βοηθά στην επανόρθωση κατεστραμμένων μαλλιών και τα διατηρεί λαμπερά και όμορφα.

Έλαιο Jojoba:
Άλλο ένα έλαιο εκπληκτικό όσον αφορά την επανόρθωση κατεστραμμένων μαλλιών. Κάνει βαθιά ενυδάτωση, επανορθώνει τις ταλαιπωρημένες άκρες και ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής.

Έλαιο Macadamia:
Το έλαιο Macadamia προέρχεται από τους καρπούς του φυτού Macadamia Ternifolia, οι οποίοι μοιάζουν με τα γνωστά μας φουντούκια. Το έλαιο Macadamia έχει πολύ υψηλές ενυδατικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για τις ώριμες και “ταλαιπωρημένες” επιδερμίδες. Είναι ακόμα λίγο άγνωστο στο ευρύ ελληνικό κοινό και αυτό είναι λίγο άδικο γιατί πραγματικά αυτό το έλαιο είναι πολύ ευεργετικό. Βοηθά πολύ τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά ενυδατώνοντάς τα από τη ρίζα.
Βοηθά στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών δυναμώνοντας τα ταυτόχρονα.


Πηγή:xtenismata.gr