Έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο.

Πολλοί τα βάζουν με το απόλυτα «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα. Μιλάνε συνεχώς για μια κλειστή οικογενειοκρατική και διαπλεκόμενη ολιγαρχία στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτό που τους λένε οι πολιτικοί μας. Ότι δηλαδή έχουμε την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο. Η «δημοκρατία» που έχουμε είναι (μας λένε) μονόδρομος, καθόσον αν υπήρχε κάπου αλλού καλύτερη δημοκρατία, θα την εφαρμόζαμε κι εμείς.
Θα ρωτήσει κάποιος και με το δίκιο του. Μα εσύ τα λες αυτά; Ας τα δούμε λοιπόν όλα αυτά στην πράξη σήμερα.

Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές (το ίδιο ισχύει και για τις βουλευτικές, καθώς και της ΤΑ) είναι ελεύθερη. Μήπως κάνουμε λάθος; Εμποδίστηκε κάποιος να συμμετάσχει; Όχι. Έτσι για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου, δήλωσαν συμμετοχή 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων και κινημάτων. Το σύνολο λοιπόν των υποψηφίων ευρωβουλευτών για 21 έδρες είναι 1.932 υποψήφιοι, ποσοστό 1% περίπου!!!! (46 κόμματα Χ 42 υποψήφιους το κάθε κόμμα). Επιπλέον έχουμε 13 περιφέρειες με εκατοντάδες παρατάξεις και χιλιάδες υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Ακόμα έχουμε εκατοντάδες δήμους με χιλιάδες συνδυασμούς και δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.
Τι άλλο θέλουμε λοιπόν για να είμαστε ευχαριστημένοι; Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα εκτεθούν στη λαϊκή ετυμηγορία. Έχουμε λοιπόν ή όχι την καλύτερη δημοκρατία στον κόσμο; Γιατί είμαστε αχάριστοι προς το «δημοκρατικό» πολιτικό μας σύστημα;
Το ποιοι για παράδειγμα από τους 1.932 υποψήφιους ευρωβουλευτές θα εκλεγούν στις 21 θέσεις για το Ευρωκοινοβούλιο, αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός. Έτσι δεν είναι; Μάλιστα, για να δείτε πόσο δημοκρατικό και διάφανο είναι το σύστημά μας, αυτοί που θα εκλεγούν, τους ξέρουμε ήδη από πριν και με τα ονόματά τους. Είναι αυτοί που προβάλλονται εδώ και χρόνια από τα «δημοκρατικά» κανάλια μας.
Τι δεν καταλαβαίνεις; http://hassapis-peter.blogspot.gr