Παραδοχή Βρούτση για μείωση συντάξεων

Κυνική ομολογία για μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος όμως έσπευσε να τις χαρακτηρίσει «μικρές». Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βρούτσης παραδέχτηκε ότι θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, από την 1η Ιουλίου 2014 και μετά, λόγω εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας των επικουρικών ταμείων.
 
Μπορεί ο υπουργός Εργασίας να τις χαρακτηρίζει μικρές τις περικοπές αυτές, αλλά είναι γνωστό ότι μπορεί να φτάσουν έως και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. Ο συντελεστής βιωσιμότητας θα ενεργοποιείται στο εξής αυτόματα, μόλις διαπιστώνεται ότι κάποιο Ταμείο καταγράφει ελλείμματα που πρόκειται να διογκωθούν, αν συνεχίζει να καταβάλλει το ίδιο ύψος συντάξεων. 
 
Ο κ. Βρούτσης, πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αφού χαρακτήρισε «θωρακισμένο και νοικοκυρεμένο» το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αλλαγές στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης των γυναικών με ανήλικα τέκνα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr