Αυτοκτονία-σοκ ομολογιούχου στη Θεσσαλονίκη

Δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα και κρεμάστηκε


Τραγικό τέλος στη ζωή του έδωσε ένας 57χρονος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας των ατελείωτων οικονομικών προβλημάτων που ξεκίνησαν με το κούρεμα των ομολόγων το Μάρτιο του 2012.

Ο Χρήστος Μπελέσκας, κάτοικος Δήμου Θερμαϊκού, ήταν ένας από τους 15.000 οικογενειάρχες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ωστόσο, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο «περίφημο» PSI έμελε να αποβεί μοιραία για τον άτυχο άνδρα.

Έκτοτε, η οικονομική του θέση επιδεινώθηκε δραματικά με αποτέλεσμα να αποκτήσει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και στο μυαλό του στριφογύριζε συνεχώς η σκέψη να προβεί στο απονενοημένο διάβημα για να απαλλαγεί από τα βάσανά του.

Χθες το απόγευμα, ο απελπισμένος άνδρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ προκειμένου να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας. Ακολούθως πήγε σε δασύλλιο στην περιοχή της Σωζόπολης, πέρασε μια θηλιά στο λαιμό του, ανέβηκε σε ένα δένδρο και κρεμάστηκε.

Ανατριχίλα προκαλεί το γεγονός ότι ο αυτόχειρας επέλεξε να κόψει το νήμα της ζωής του την ημέρα των γενεθλίων του, η οποία μάλιστα συμπίπτει με την ημερομηνία θανάτου του πατέρα του.

Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγος του άτυχου ομολογιούχου, Αντιγόνη Καρασάββα, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι μια μνημονιακή απόφαση στάθηκε ικανή να διαλύσει το σπίτι της.

«Δεν πίστευα ότι ο άντρας μου θα μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα. Το έλεγε, το διακωμωδούσε αλλά δεν πίστευα ότι θα το κάνει», δήλωσε συγκλονισμένη.

Όπως αποκάλυψε η σύζυγος του αυτόχειρα από το «κούρεμα» των ομολόγων και μετά, ο άνδρας της δεν ήταν καλά και είχε δώσει αρκετές φορές δείγματα πως θέλει να βάλει τέρμα στη ζωή του.

«Αν είχα κάνει κάτι νωρίτερα ίσως το προλάβαινα, αλλά και πάλι θα το έκανε. Είχε φτάσει στο σημείο να λέει ότι είμαστε έτοιμοι να βάλουμε μια πέτρα στο λαιμό μας και να φουντάρουμε. Πίστευα ότι αυτά δεν με αγγίζουν, δεν ήθελα να κατηγορήσω αυτούς τους ανθρώπους σαν δειλούς γιατί μπορούσα να καταλάβω ότι κάποιος μπορεί να φτάσει σε αυτό σημείο να θολώνει» τόνισε η κ. Καρασάββα.

Εκτός από τον 57χρονο θύμα των μνημονίων είναι και η γυναίκα του, που έμεινε πλέον μόνη και αβοήθητη να μεγαλώσει το παιδί της.

«Σε αυτό το δέντρο θα είναι η σειρά η δική μου. Αλλά αυτή τη στιγμή θα γίνω μανά και πατέρας και θα γίνω σκληρή για να στηρίξω το παιδί μου» ανέφερε η Αντιγόνη Καρασάββα, που επιρρίπτει ευθύνες στο κράτος για το δράμα που βιώνει και χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως ηθικό αυτουργό της τραγωδίας. http://www.kontranews.gr