Αυριο η ημερα μνήμης για την γενοκτονια των Ελλήνων της Ιωνιας.

H βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις 14 Σεπτεμβρίου: «Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής της Ελληνικής πολιτείας προς τα θύματα του ειδεχθούς εγκλήματος, που διαπράχθηκε σε βάρος των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με κορύφωση την καταστροφή της Σμύρνης.
Η Σμύρνη – η πόλη που συμβολίζει την φυσική και πνευματική παρουσία των Ελλήνων στη Μικρασία, χάνεται για πάντα με τον πιο βίαιο, απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο. Πυρπολείται από τον τουρκικό στρατό και οι άνθρωποί της σφαγιάζονται. Στην προκυμαία της πόλης κατέφυγαν χιλιάδες κόσμου, προσπαθώντας απελπισμένα να επιβιβαστούν σε κάποιο απ’ τα αγκυροβολημένα πλοία των Συμμάχων και να σωθούν από την αγριότητα των διωκτών τους. Οι σκηνές φρίκης που εκτυλίχτηκαν έχουν χαραχτεί ανεξίτηλες στη μνήμη των Ελλήνων και ο θρήνος έχει περάσει άσβεστος από τη μια γενιά στην άλλη.
Κι όμως, σήμερα, υπάρχουν Έλληνες που αντιδρούν στην αναγνώριση του εγκλήματος σε βάρος του ελληνισμού και σε κάθε προσπάθεια προάσπισης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Που αρνούνται να προστατέψουν τη μνήμη των αθώων θυμάτων της θηριωδίας, που αρνούνται να διεκδικήσουν την απόδοση Δικαιοσύνης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της Ανθρωπότητας. Οι παλινωδίες γύρω από τη ψήφιση του Αντιρατσιστικού νόμου το απέδειξαν περίτρανα.
Σε μια εποχή που οι αξίες βρίσκονται σε κρίση, οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τη μνήμη μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, ώστε οι νέες γενιές να μην ξεχνούν τις ρίζες μας. Αυτές οι αξίες μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες».
Η κα Ξουλίδου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Δήμο Λαγκαδά και θα καταθέσει στεφάνι τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων. http://olympia.gr/2014/09/13/%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%AE%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9/#more-414026

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων