Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΜΕ: Η μαύρη τρύπα των 25 δισ. στις ευρωπαϊκές τράπεζες και ο εφιάλτης των 879 δισ NPLs.

Για μαύρες τρύπες στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών, προειδοποιώντας ακόμη και για τον κίνδυνο κατάρρευσης ορισμένων εξ αυτών, κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος, αποτιμώντας τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοίνωσε για τις 130 ισχυρότερες ευρωπαϊκές τράπεζες η ΕΚΤ.

Τ
α διεθνή μέσα εστιάζουν στις 25 ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν
στη δοκιμασία των stress tests, ενώ εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για τον υψηλό αριθμό - εννέα συγκεκριμένα - των ιταλικών τραπεζών που δεν πέρασαν.

"Οι ευρωπαϊκές τραπεζικές αρχές, EKT και EBA, ανακάλυψαν μαύρη τρύπα ύψους 25 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική Guardian, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ταυτόχρονα κάνει ειδική αναφορά στον μεγαλύτερο ηττημένο της δοκιμασίας, την Ιταλία, αφού συνολικά 9 ιταλικές τράπεζες απέτυχαν στα stress tests.

"Όσες ευρωπαϊκές τράπεζες δεν κατορθώσουν να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους θέση το προσεχές διάστημα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον κίνδυνο χρεοκοπίας και την απειλή του λουκέτο", σημειώνει από την πλευρά του το BBC, προσθέτοντας πως μεταξύ των 25 τραπεζών που απέτυχαν στη δοκιμασία των stress tests, δεν συμπεριλαμβάνεται καμία βρετανική τράπεζα.

"Η αποτυχία 25 ευρωπαϊκών τραπεζών και ο μεγάλος χαμένος η Ιταλία", αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, η μεγαλύτερη κεφαλαιακή τρύπα εντοπίζεται στην Ιταλία, ενώ σπεύδει να διευκρινίσει πως καμία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης δεν απέτυχε.

Η δοκιμασία των stress tests είχε στόχο να κλείσει την πόρτα της σφοδρής χρηματοπιστωτικής αναταραχής που πλήττει εδώ και πέντε χρόνια την Ευρωζώνη.

"Μέσω των stress tests, η ΕΚΤ διαπίστωσε την εξής πραγματικότητα: Καμία ευρωπαϊκή τράπεζα δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν της την ανάγκη περιορισμού των τοξικών assets. Για τον λόγο αυτό, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα συνεχίζει να διαθέτει πολύ υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 879 δισ. ευρώ", προειδοποιεί το CNBC, ρίχνοντας φως σε μια άλλη βασική παράμετρο της δοκιμασίας της ΕΚΤ.

"Μπορεί 25 ευρωπαϊκές τράπεζες να απέτυχαν στα stress tests, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες δεν είναι υψηλές", σχολιάζει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, σχεδόν μια στις πέντε κορυφαίες τράπεζες της Ευρωζώνης δεν κατόρθωσε να περάσει με επιτυχία τη διαδικασία.

Το Reuters εντοπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα στις τράπεζες της Ιταλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας.

"Ο αριθμός των τραπεζών που απέτυχαν αποδείχθηκε μεγαλύτερος από τις προβλέψεις επενδυτών και αναλυτών", σημειώνει από την πλευρά της η Wall Street Journal.

Στους νικητές και τους ηττημένους της κορυφαίας τραπεζικής δοκιμασίας αναφέρεται το CNN, διαμηνύοντας πως αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες συνεχίζουν ακόμη να βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης.

"Από τις 25 ευρωπαϊκές τράπεζες που απέτυχαν στα stress tests, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Ιταλία", προειδοποιούν στο ίδιο μήκος κύματος, Spiegel και Associated Press.
Πηγή: bankingnews.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....