Αφού μαζί τα φάγαμε, τότε μαζί θα αλλάξουμε.

Μόλις συνειδητοποιήθηκε η χρεοκοπία της Ελλάδας, η προπαγάνδα που αμέσως έπεσε
στην πιάτσα, προκειμένου να αδρανοποιηθεί ο λαός και η οποία στην λαϊκίστικη μορφή της ήταν το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», στην ουσία μας είπε ότι αφού όλοι μαζί (δηλαδή λαός και πολιτικοοικονομική ελίτ) είμαστε υπεύθυνοι, τότε θα πρέπει να σιωπήσουμε και να πληρώσουμε.
Έκτοτε όμως παρατηρείται το εξής απίστευτο φαινόμενο. Πληρώνει μόνο η μια πλευρά, ενώ η άλλη εξακολουθεί να κερδίζει. Το ίδιο το απόλυτα υπεύθυνο για τη χρεοκοπία της χώρας πολιτικοοικονομικό σύστημα (δηλαδή μια μικρή οικογενειοκρατική πολιτική ελίτ και μια οικονομική ελίτ του 1% η οποία κατέχει το 56,1% του πλούτου της Ελλάδας), έρχεται και επιβάλει στο 99% των Ελλήνων να αλλάξει. Και ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Είναι οι γνωστές διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες οδηγούν σε περαιτέρω πτώχευση το 99% και σε ακόμα πιο πολύ πλουτισμό το 1%. 505 Έλληνες αυξάνουν μέσα στην κρίση την περιουσία τους κατά 37 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα!!! ενώ οι ίδιοι πολιτικοί επιμένουν με πολιτικό θράσος να λένε ότι μας σώζουν κι από πάνω…
Δηλαδή, το απόλυτα υπεύθυνο παρασιτικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, ενώ μας χρεοκόπησε, επιβάλει μονόπλευρα αλλαγές σε μας, τη στιγμή που το ίδιο συνεχίζει ανέγγιχτο να κερδοσκοπεί σε βάρος μας και να μας εμπαίζει..
Όχι λοιπόν. Θα αλλάξουμε μεν, αλλά θα αλλάξουμε όλοι, λαός και ελιτίστικο σύστημα. Όχι άλλες μονόπλευρες αλλαγές. Αφού μαζί τα φάγαμε, τότε μαζί θα αλλάξουμε και μαζί θα πληρώσουμε. Τελεία και παύλα.
Πέτρος Χασάπης

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων