Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική τη δέσμευση των λογαριασμών. Ε, και; Το ΣτΕ δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή του ΣτΕ, αποδεικνύει τη χρησιμότητα και την
ανάγκη θεσμοθέτησης στην Ελλάδα Συνταγματικού Δικαστηρίου. Εξηγούμαστε.
Με απόφασή της λοιπόν, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές
όσες δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων κτλ έγιναν με πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ λόγω ενδείξεων οικονομικών εγκλημάτων και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης βάσει του άρθρου 30, παρ. 5 του Ν. 3296/2004, για συγκεκριμένο επιχειρηματία που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Ε, και τι έγινε; Απλά δικαιώθηκε ο επιχειρηματίας που είχε προσφύγει. Κανένας άλλος πολίτης του οποίου δεσμεύτηκαν ή θα δεσμευτούν τα χρήματα δεν προστατεύεται. Όποιος άλλος πολίτης θέλει να προστατευτεί, θα πρέπει να προσφύγει ο ίδιος στα δικαστήρια και να παιδευτεί 8-10 χρόνια σε κοστοβόρες δίκες για να επιτύχει αποδέσμευση των χρημάτων του.
Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα η χρησιμότητα αλλά και η ανάγκη ύπαρξης Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα, το οποίο ούτε θέλει να ακούσει το πολιτικό σύστημα. Γιατί δεν το θέλει το πολιτικό σύστημα; Γιατί μια παρόμοια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα ακύρωνε αυτόματα τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης, ως προς όλους του Έλληνες και θα αποδεσμεύονταν αυτόματα όλα τα χρήματα που είχαν μέχρι τότε δεσμευτεί.
Θα πρέπει να καταλάβουν και αυτοί που δεν γνωρίζουν συνταγματικό δίκαιο, ότι το ΣτΕ δεν είναι Συνταγματικό Δικαστήριο. Ένα απλά ένα ανώτατο διοικητικό δικαστήριο και κρίνει σε τελευταίο βαθμό, μόνο συγκεκριμένες ατομικές διοικητικές υποθέσεις. Επομένως ακόμα και αν το ΣτΕ διαπιστώσει αντισυνταγματικότητα ενός νόμου, ο νόμος αυτός δεν καταργείται, αλλά άνετα η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει τον αντισυνταγματικό νόμο καταπιέζοντας το λαό, χωρίς να μπορεί να ενεργοποιηθεί ταυτόχρονα το άρθρο 120 του Συντάγματος, ώστε να απομακρύνει ο λαός την αντισυνταγματική κυβέρνηση για σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Και δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί το άρθρο 120, για το απλούστατο λόγο ότι την συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης, την επιτρέπει το ίδιο το Σύνταγμα. Έχουμε δηλαδή ένα Σύνταγμα που αυτοακυρώνει τον εαυτό του, δίνοντας εξουσίες στην εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και να το παραβιάζει χωρίς καμία συνέπεια. Χρειαζόμαστε λοιπόν αλλαγή στο Σύνταγμα. http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Αδιανόητο: Φοιτήτρια πήγε να καταγγείλει βιασμό, την έδιωξαν και κατέληξε... ξυλοκοπημένη και... κατηγορούμενη

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων