BMO: Αγοράστε χρυσό σε ευρώ ή γεν και όχι σε δολάριο

Ποιος επενδυτής δεν θέλει να βγάλει χρήματα; Όσοι λοιπόν επενδύουν
στον χρυσό, θα πρέπει να αγοράζουν σε ευρώ ή γεν και όχι σε δολάριο, προειδοποιεί η BMO Capital Markets Corp. Κι αυτό γιατί ενώ η spot τιμή έχει υποστεί μικρές μεταβολές φέτος, στο γράφημα φαίνεται ότι το πολύτιμο μέταλλο με όρους ευρωπαϊκού κι ιαπωνικού νομίσματος σημειώνει άνοδο 10% το 2014.
Οι κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη και Ιαπωνία προσπαθούν να αναβιώσουν τις αδύναμες οικονομίες με την παροχή περαιτέρω στήριξης και τα νομίσματά τους έχουν υποτιμηθεί. Η γρηγορότερη επέκταση της αμερικανικής οικονομίας ώθησε τη Fed να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς assets, καθώς πλησιάζει η ώρα αύξησης των επιτοκίων, στέλνοντας ψηλότερα το δολάριο έναντι των δύο άλλων βασικών νομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αγοράζουν χρυσό με γεν και ευρώ βρίσκονται σε καλύτερη θέση, αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος μετάλλων της BMO.
“Η αγορά είναι επιφυλακτική για το γεν και το ευρώ και κάποιοι επενδυτές 'βλέπουν' περαιτέρω πτώση. Ο χρυσός έχει ανέβει σε όρους ευρώ και γεν εξαιτίας των ανησυχιών  για υποτίμηση των νομισμάτων”.
Τα συμβόλαια άμεσης παράδοσης υποχώρησαν 0,1% φέτος στα 1.200,98 δολ/ουγγιά χθες. Σε ευρώ οι τιμές ανέβηκαν κατά 9,9% στα 962,83 ευρώ και σε γεν κατά 12% στα 141,687 γεν/ουγγιά. Ως τα τέλη, μάλιστα, του 2014 οι τιμές θα ανέβουν στα 990 ευρώ και 148 γεν/ουγγιά αντιστοίχως, όπως προβλέπει η ΒΜΟ, ενώ αναμένει πτώση σε όρους δολαρίου. Συγκεκριμένα, πτώση 2,2% στα 1.175 δολάρια η ουγγιά.

Πηγή:http://www.newmoney.gr