«Κόντρα» για τις γερμανικές οφειλές

Έκλεισαν πομπούς και θύρες στην Επιτροπή της Βουλής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών προκειμένου τα μέλη της να ενημερωθούν για την έκθεση  του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία τα ποσά που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 341 δισ. ευρώ ή κατ΄αλλον υπολογισμό σε περίπου 278 δισ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Επιτροπής η σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να είναι δημόσια και γι αυτό το λόγο είχαν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι φορέων  και στελέχη υπουργείων τα οποία έχουν μελετήσει και ασχοληθεί με το θέμα των Γερμανικών Οφειλών.

Τόσο η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου όσο και τα μέλη της Επιτροπής, κατά την έναρξη της συνεδρίασης,  επεσήμαναν  ότι στο πόρισμα – έκθεση  του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί απόρρητα και εμπιστευτικά και κατά το μέρος αυτό η συνεδρίαση ενδεχομένως να  πρέπει να διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Κατόπιν ψηφοφορίας αποφασίστηκε να συζητηθεί το σύνολο της εκθέσεως «κεκλεισμένων των θυρών» σήμερα και στη συνέχεια να προσέλθουν οι εκπρόσωποι των φορέων και των υπουργείων  προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Επιτροπής.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η παρατήρηση – ένσταση  που υπέβαλε ο κ. Τζαβάρας , σύμφωνα με  την οποία   παριστάμενοι στην επιτροπή δικηγόροι  έχουν αναλάβει επαγγελματικά και μάλιστα εργολαβικά αγωγές θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας. Ο κ. Τζαβάρας υποστήριξε ότι έχει στα χέρια του εργολαβικό σύμφωνα με το οποίο δικηγόρος έχει αναλάβει αγωγές πολιτών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων με ποσοστιαία αμοιβή 20%-30%  από το ποσό  της διεκδίκησης και όχι από το ποσό που τελικά θα εκδικασθεί. Στην επιτροπή παρίστατο και  εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων , μέλος της οποίας φαίνεται πως είναι και ο δικηγόρος στον οποίο αναφερόταν ο κ. Τζαβάρας.

 Το ζήτημα αυτό εξέπληξε όλα τα μέλη της επιτροπής, αλλά , ωστόσο, επισημάνθηκε ότι ακόμη και αν ευδοκιμήσουν οι αγωγές το ζήτημα των οφειλών και αποζημιώσεων δεν αφορά μόνο τους πολίτες , που υπήρξαν θύματα της γερμανικής κατοχής , αλλά συνολικά το ελληνικό δημόσιο. Παρ΄όλα αυτά, όλοι συμφώνησαν ,  ότι μπορεί να ανακύψει  ένα λεπτό ηθικό  ζήτημα και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές και να το συζητήσουν κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συζήτησης.

koutipandoras.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων