Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Με κατάσχεση κινδυνεύουν, υπουργός, πρώην υπουργός, ευρωβουλευτής, σύζυγος πρώην πρωθυπουργού και μεγαλοδημοσιογράφος

Με κατάσχεση σπιτιών, καταστημάτων, άλλων ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων
κινδυνεύουν ένας εν ενεργεία υπουργός, ένας πρώην υπουργός, η σύζυγος πρώην πρωθυπουργού, ένας ευρωβουλευτής και ένας μεγαλοδημοσιογράφος και εκδότης, καθώς και άλλοι 23,500 φορολογούμενοι που χρωστούν στην Εφορία από 250.000 ευρώ ως 1,5 εκατομμύρια.
Υπενθυμίζεται ότι όταν ξεκινούσε η εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων η Αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη είχε με δηλώσεις της προειδοποιήσει ότι για τους μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση θα κινηθούν οι διαδικασίες για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων ώστε να εισπραχθούν οι οφειλές.
Σε ερώτηση του newsit.gr αν η δήλωση της υπουργού ισχύει ακόμα και σήμερα η απάντηση ήταν κατηγορηματική πως ισχύει απόλυτα.
Που σημαίνει ότι όσοι από τις 23.500 μεγαλοοφειλέτες που πήραν το «ραβασάκι» δεν ανταποκριθούν στην κλήση για ρύθμιση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων.
Βεβαίως, το ίδιο ισχύει και για τους μικροοφειλέτες, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως η προτεραιότητα θα δοθεί σε εκείνους που οφείλουν τα μεγαλύτερα ποσά και θα επεκτείνεται στα χαμηλότερα.
newsit