Αντεπίθεση Βαρουφάκη σε σαμαροποτάμηδες: Είστε σκυλιά της Τρόικας – αγγίζετε τα όρια της προδοσίας!

Περισσότερο κατηγορηματικά από ποτέ, ο υπουργός Οικονομικών
τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το υπουργείο, επισημαίνοντας με αισιοδοξία ότι «θα πετύχουμε, γιατί να μην μείνω;».
Την τελευταία εβδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δεχθεί πυρά μετά την αποκάλυψη των NewYorkTimes, ότι έχει καταγράψει την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.
Την ώρα που ο ίδιος ούτε το επιβεβαιώνει αλλά ούτε και το διαψεύδει, πληθαίνουν τα σενάρια περί αντικατάστασής του σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Η απάντησή του; « Δεν το κουνάω από το υπουργείο» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews” και συμπληρώνει: «Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;».
Δείχνοντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, διάθεση για χιούμορ ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει: «Θυμάσαι τι έχω πει για το ευρώ; Δεν έπρεπε να μπούμε, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ξεχνά την επίθεση που δέχθηκε από τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ τόσο για την καταγραφή της συνεδρίασης του Eurogroupόσο και για τις προτάσεις του για τον ΦΠΑ. Ιδιαίτερα για το δεύτερο δηλώνει «η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».
Όσο κατηγορηματικά τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τόσο κατηγορηματικά τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά της ρήξης, επιμένοντας ότι ούτε οι δανειστές θα την τολμήσουν, καθώς θα τους κοστίσει ακριβά.
«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν, πέραν του άμεσου κόστους.
Όσο για το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, σχολιάζει: «γιατί να παραιτηθούμε; Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι».http://olympia.gr/2015/05/24/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC/#more-474920

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων