Αντεπίθεση Βαρουφάκη σε σαμαροποτάμηδες: Είστε σκυλιά της Τρόικας – αγγίζετε τα όρια της προδοσίας!

Περισσότερο κατηγορηματικά από ποτέ, ο υπουργός Οικονομικών
τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει από το υπουργείο, επισημαίνοντας με αισιοδοξία ότι «θα πετύχουμε, γιατί να μην μείνω;».
Την τελευταία εβδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δεχθεί πυρά μετά την αποκάλυψη των NewYorkTimes, ότι έχει καταγράψει την πολυσυζητημένη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα.
Την ώρα που ο ίδιος ούτε το επιβεβαιώνει αλλά ούτε και το διαψεύδει, πληθαίνουν τα σενάρια περί αντικατάστασής του σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό.
Η απάντησή του; « Δεν το κουνάω από το υπουργείο» τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews” και συμπληρώνει: «Όταν τάσσομαι σε κάτι, το πάω μέχρι το τέλος. Και να ξέρετε θα πετύχουμε. Γιατί να μη μείνω;».
Δείχνοντας, όπως αναφέρει η εφημερίδα, διάθεση για χιούμορ ο υπουργός Οικονομικών προσθέτει: «Θυμάσαι τι έχω πει για το ευρώ; Δεν έπρεπε να μπούμε, αλλά από τη στιγμή που μπήκαμε θα είναι καταστροφή να φύγουμε. Ε, το ίδιο ισχύει και για το υπουργείο. Δεν ήθελα να είμαι εδώ, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκα και είμαι, δεν μπορώ να φύγω».
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ξεχνά την επίθεση που δέχθηκε από τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ τόσο για την καταγραφή της συνεδρίασης του Eurogroupόσο και για τις προτάσεις του για τον ΦΠΑ. Ιδιαίτερα για το δεύτερο δηλώνει «η αντιμετώπιση της εγχώριας τρόικας υπήρξε σκυλίσια. Αγγίζει τα όρια της προδοσίας».
Όσο κατηγορηματικά τονίζει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί τόσο κατηγορηματικά τάσσεται ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά της ρήξης, επιμένοντας ότι ούτε οι δανειστές θα την τολμήσουν, καθώς θα τους κοστίσει ακριβά.
«Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ανέρχεται για τους εταίρους σε πάνω από ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Και κανένας ακόμα δεν μπορεί να φανταστεί και να υπολογίσει τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα υπάρξουν, πέραν του άμεσου κόστους.
Όσο για το σενάριο περί πρόωρων εκλογών, σχολιάζει: «γιατί να παραιτηθούμε; Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι».http://olympia.gr/2015/05/24/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BC/#more-474920

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

Ραντεβού στη Βόρεια Εύβοια με ένα πενθήμερο γεμάτο «πράσινο» σινεμά.Από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων