ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ BLOGGER ΝΕΚΡΟΣ!

Ένας blogger μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε επίθεση στο Μπαγκλαντές, νωρίς σήμερα Τρίτη, σηματοδοτώντας την τρίτη δολοφονία κριτικού του θρησκευτικού εξτρεμισμού εντός του υπό μουσουλμανική πλειοψηφία έθνους σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ο εν λόγω 33χρονος blogger  και τραπεζίτης με το όνομα Ananta Bijoy Das, ο οποίος υποστήριζε την εκκοσμίκευση, δέχθηκε επίθεση από τέσσερις δράστες στη βορειοανατολική περιοχή της Sylhet την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ανώτερου αξιωματούχου της αστυνομίας, Mohammad Rahamatullah.

Ο Das έγραφε στο «Mukto Mona», ή «ελεύθερο μυαλό», μια ιστοσελίδα που είχε δημιουργηθεί από έναν άλλο blogger, το οποίο διακήρυττε τον ορθολογισμό και αντιτίθονταν στον φονταμενταλισμό.

Ο ίδιος ο δημιουργός της ιστοσελίδας δολοφονήθηκε επίσης με πολλαπλά μαχαιρώματα τον Φεβρουάριο, ενώ επέστρεφε με τη σύζυγό του από μια έκθεση βιβλίου. Η χήρα του, Rafida Bonya Ahmed, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι. Σε μια συνέντευξή της στις Ηνωμένες Πολιτείες που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η χήρα χαρακτήρισε τη δολοφονία του συζύγου της ως «μια παγκόσμια τρομοκρατική ενέργεια».

Οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές έχουν βάλει στο στόχαστρο τους κοσμικούς συγγραφείς στο Μπαγκλαντές τα τελευταία χρόνια, ενώ η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να πατάξει τις σκληροπυρηνικές ισλαμικές ομάδες που επιδιώκουν να κάνουν το ασιατικό έθνος των 160.000.000 κατοίκων ένα κράτος που διέπεται από τον νόμο της σαρία.

Στις 30 Μαρτίου, ο Washiqur Rahman, ένας άλλoς κοσμικός blogger που εξέφρασε την οργή του για το θάνατο του ιδρυτή της προαναφερθείσας ιστοσελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκοτώθηκε με παρόμοιο τρόπο σε ένα πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα, Ντάκα.

Ο θάνατος των bloggers ακολούθησε την παρόμοια δολοφονία το 2013 του Ahmed Rajib Haider, ο οποίος υποστήριζε τις εκκλήσεις για την επιβολή της θανατικής ποινής σε ισλαμιστές ηγέτες που κατηγορούνταν για θηριωδίες κατά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας στο Μπαγκλαντές το 1971. http://olympia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων