Συγκλονίζει 77χρονος συνταξιούχος που χάνει το σπίτι του.

«Είναι πολιτική αλητεία αυτό που πάνε να κάνουν με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Δεν θα αυτοκτονήσω εγώ, επειδή εκείνοι θέλουν», δηλώνει στο ...protothema.gr ο Μανώλης Χατζηχριστοδούλου

«Είναι ανήθικο, απάνθρωπο αυτό που πάνε να κάνουν, καλύτερα να με σκοτώσουν, γιατί αυτό θα γίνει αν μου πάρουν το σπίτι μου», λέει εξοργισμένος ο 77χρονος συνταξιούχος Μανώλης Χατζηχριστοδούλου στο protothema.gr.


Από τα πρώτα δευτερόλεπτα της συνάντησής μας γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο κ. Μανώλης είναι θυμωμένος, φοβισμένος, απεγνωσμένος. Έχει δουλέψει μια ολόκληρη ζωή ως μάστορας σε εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων, έχει αγωνιστεί να μη λείψει το παραμικρό από τα παιδιά του και το μόνο όνειρο που είχε, ήταν να μη φορτωθεί σε κανέναν και να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στο σπίτι που αγόρασε πριν κάποια χρόνια, δίνοντας όλες τις οικονομίες του και παίρνοντας δάνειο, για να μπορέσει να το αποκτήσει.

Για εκείνον, το περίπου 70 τετραγωνικών μέτρων σπίτι που διαμένει μόνος του μετά το χαμό της γυναίκας του, είναι το μοναδικό πράγμα που του παρείχε, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ηρεμία και ασφάλεια. Ο δικός του χώρος, εκεί που θέλει να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με την «κουτσουρεμένη» σύνταξη που παίρνει. Προσπαθεί, όπως μας λέει συγκινημένος, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, μεταξύ των οποίων και οι δόσεις του στεγαστικού δανείου. Δεν μπορεί πλέον να τα καταφέρει. Τα χρήματα δεν φτάνουν και ο ίδιος νιώθει αδύναμος να βρει λύση, για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Είναι σαν να με σκοτώνουν, αν μου πάρουν το σπίτι. Δεν μπορώ να κοιμηθώ αυτές τις μέρες, από το φόβο που νιώθω ότι κινδυνεύω να βρεθώ στον δρόμο. Είναι πολιτική αλητεία αυτό που πάνε να κάνουν με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Αλήτες είναι όλοι τους, εγκληματίες. Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Πώς το κάνουν αυτό; Δεν έχουν συναίσθηση της καταστροφής που θα προκαλέσουν; Τί θέλουν; Να βγαίνουμε ένας - ένας στο μπαλκόνι και να φουντάρουμε; Κανείς από αυτή την αριστερή κυβέρνηση, η οποία ψηφίστηκε για να μας προστατεύει, δεν απολογείται για αυτό το εγκληματικό σενάριο που θα κλείσει τον κύκλο της ζωής πολλών ανθρώπων. Χάνοντας το σπίτι σου και νέος να είσαι και γέρος όπως εγώ, τραυματίζεσαι, πονάς και δεν επιτρέπεις σε κανένα να σε πετάξει στον δρόμο επειδή δεν έχεις πια τη δυνατότητα να πληρώσεις τις δόσεις του στεγαστικού δανείου σου, γιατί σου έχουν κόψει ακόμη και τη σύνταξη. Δεν πρέπει να τους περάσει αυτό. Δεν θα αυτοκτονήσω εγώ, επειδή εκείνοι θέλουν», λέει εξοργισμένος ο κ. Μανώλης Χατζηχριστοδούλου αποκλειστικά στο protothema.gr.