ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η αριστερά πρέπει αυτή τη φορά να μείνει αρκετά στην εξουσία, ώστε ο κόσμος να γράψει για τα καλά στο υποσυνείδητό του, τι σημαίνει αριστερά.

Θα μας κοστίσει βέβαια πολύ αυτό το μάθημα, αλλά θα αφήσουμε οριστικά πίσω το
απαρχαιωμένο μονοδιάστατο δίπολο "αριστερά - δεξιά", που μας κρατάει αιχμάλωτους στα κομματικά τους μαντριά. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να αφυπνιστούμε.
Πολλοί λένε πως ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η πραγματική αριστερά. Δυστυχώς αυτή είναι η καθαρή αριστερά. Δεν το λέμε κακόπιστα. Απλά, οι αριστερές ιδέες που μπορεί κάποιοι να έχουμε στο μυαλό μας είναι ανεφάρμοστες στην πράξη και ειδικά σε περιόδους οικονομικών κρίσεων. Κάποιες από αυτές τις ιδέες εφαρμόζονται μόνο όταν υπάρχει χρήμα για διανομή. Όταν υπάρχει στενότητα, οι αριστερές ιδέες πάνε περίπατο. Ειδικά μέσα στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη μεταβιομηχανική πραγματικότητα.
Επομένως, αυτή είναι η αριστερά, απλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είτε θα άφηνε την εξουσία και θα έφευγε, ομολογώντας ότι η αριστερά δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις και αποτελεί παρελθόν, είτε θα έκανε αυτό που κάνει. Αυτή λοιπόν είναι η αριστερά σήμερα. Δεν υπάρχει άλλη αριστερά.http://hassapis-peter.blogspot.gr