ΣΕ ΡΟΛΟ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ - ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Με την αποστολή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ σε έξι εκατομμύρια φορολογούμενους κλιμακώνεται η φορολογική επιδρομή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, κατ’ εντολή των δανειστών, εναντίον της λαϊκής πλειονότητας.
Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο χαράτσι με πέρυσι, και μάλιστα σε λιγότερες δόσεις (πέντε αντί έξι) ενώ το διαθέσιμο εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί- μεταξύ άλλων, και με την πρόσφατη αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης- και τα ακίνητά τους όχι μόνο έχουν απαξιωθεί, αλλά δεν μπορούν καν να πουληθούν, σε μια νεκρή αγορά ακινήτων. 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να πληρώσουν την πρώτη δόση μέσα σε εννέα ημέρες, υπό την απειλή της προσαύξησης έστω και για μία ημέρα καθυστέρηση (0,73% για κάθε μήνα μετά την υπέρβαση της προθεσμίας για κάθε δόση). Μόλις 20% είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα άδεια, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ενώ πολλές παγίδες παραμονεύουν τα πιο φτωχά νοικοκυριά (οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για την/τον σύζυγο και κάθε παιδί), όπου συνυπολογίζονται ακόμη και τα επιδόματα ανεργίας και πρόνοιας!  
Η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, που επιβάλλει το ολέθριο, τρίτο Μνημόνιο, είναι όχι μόνο κοινωνικά ανάλγητη, αλλά και οικονομικά αδιέξοδη: όσο πιο πολλούς φόρους επιβάλλει το κράτος, τόσο πιο λίγα χρήματα καταλήγει να εισπράττει, λόγω της δραματικής φτωχοποίησης του πληθυσμού. Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία για την εκθετική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο κατά 1,469 δις το Σεπτέμβριο και κατά 8,392 δις το πρώτο εννιάμηνο του 2015. Συνολικά, η μαύρη τρύπα των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπερνά τα 80 δις, δηλαδή το συνολικό ύψος του τρίτου… «προγράμματος διάσωσης»!
Μόλις χθες, ο Βόφλγκανγκ Σόιμπλε δήλωνε στη γαλλική Liberation ότι «η Ελλάδα δεν είναι κράτος». Εννοούσε, βέβαια, ότι είναι φέουδο της νέας, γερμανικής Αυτοκρατορίας του ευρώ, που από ορισμένες απόψεις αρχίζει να θυμίζει την Οθωμανική Αυτοκρατορία- τα προτερήματα της οποίας φαίνεται ότι εκτιμά δεόντως η κ. Μέρκελ, αν κρίνουμε από την πρόσφατη παρουσία της στην αυλή του σουλτάνου Ερντογάν. 
Τότε, οι υποτελείς Έλληνες υποχρεώνονταν να πληρώνουν κεφαλικούς φόρους στους τοπικούς κυβερνήτες και φοροεισπράκτορες, τους «χαρατζήδες». Η απόδειξη που έπαιρναν για την καταβολή του φόρου έγραφε: «Ο φέρων το παρόν έχει την άδεια να φέρει επί εν έτος την κεφαλήν αυτού επί των ώμων του». Σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε κάπως πιο υπερήφανοι: δικαιούμαστε να φέρουμε και κάτι λίγα ευρώ στις τσέπες μας. Σημασία έχει ότι «μένουμε Ευρώπη»…http://www.iskra.gr