ΕΝΦΙΑ: Ανέβηκαν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά! Μεγαλύτερη η δόση φέτος

Τα ψέμματα τελείωσαν και η ώρα της πικρής αλήθειας έφτασε... Αυτό που όλοι περίμεναν και όλοι (οι πολίτες) απεύχονταν, έγινε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (21.10.2015): ανέβηκαν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του
ΕΝΦΙΑ! Μάλλον, ανέβηκαν τα πρώτα εκκαθαριστικά, αφού όπως μας ενημερώνει η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την είσοδο στο gsis.gr γίνεται "σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)".
Μόλις λίγες μέρες πριν φτάσει η στιγμή να πληρωθεί η πρώτη από τις πέντε δόσεις για το φόρο ακινήτων, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους τα εκκαθαριστικά. Μέχρι (ενδεχομένως) να "πέσει" (ξανά) το taxisnet εξαιτίας της μαζικής... επισκεψιμότητας από τους φορολογούμενους που θα θελήσει να μάθει τι θα πληρώσει.
Και αυτό που θα πληρώσει θα είναι μεν το ίδιο με την περασμένη χρονιά, αφού ούτε οι αντικειμενικές αξίες άλλαξαν ούτε ο τρόπος υπολογισμού, αλλά η δόση που θα κληθούν να καταβάλει θα είναι αυξημένη. Και αυτό γιατί φέτος θα πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε και όχι σε έξι δόσεις.
Συγκεκριμένα οι δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν: η 1η στις 30 Οκτωβρίου, η 2η στις 30 Νοεμβρίου, η 3η στις 31 Δεκεμβρίου, η 4η δόση στις 29 Ιανουαρίου και η 5η 29 Φεβρουαρίου. Η κυβέρνηση ελπίζει από τον ΕΝΦΙΑ να βάλει στα ταμεία της 2,65 εκατ. ευρώ.
http://www.newsit.gr/