Οριστικά στο εδώλιο οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο
Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων, οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών.
Μεταξύ των 35, είναι οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Περικλής Λίβας, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.
Αίτηση αναίρεσης του παραπεμπτικού βουλεύματος είχαν υποβάλει οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Βίκτωρας Ρέστης, Άγγελος Φιλιππίδης και πέντε υπάλληλοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όμως η ανωτάτη εισαγγελία δεν έκανε δεκτό το αίτημα των 8 να ασκηθεί αναίρεση στο εν λόγω βούλευμα, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος (να ασκηθεί).
Οι 35 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απιστίας και απάτης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν.1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Το Δικαστικό Συμβούλιο με το βούλευμα τους αποδίδει σειρά κακουργηματικών πράξεων, ορισμένα από τα οποία τιμωρούνται με ποινή ως ισόβιας κάθειρξης.
Στο επίμαχο βούλευμα περιγράφεται ο «χορός των εκατομμυρίων ευρώ» γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που κατέληξε σε ζημιές πολλών εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου, τα οποία τελικά πιστώθηκαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και δημιουργήθηκε ο μηχανισμός στήριξης των τραπεζών.http://www.imerisia.gr