"Θαλάσσιο τέρας" σε ελληνικά νερά

Ένα... "θαλάσσιο τέρας" σε ελληνικά νερά ισχυρίζεται ότι
φωτογράφισε ένας Σκοτσέζος τουρίστας κατά τη διάρκεια των διακοπών του στη χώρα μας.
Ο τουρίστας είπε στο Fox News ότι βρισκόταν σε κρουαζιέρα στις σπηλιές κοντά στις ακτές της Πάργας στο Ιόνιο Πέλαγος, όταν τράβηξε τη φωτογραφία.
"Δεν είδα το ζώο την ώρα που τραβούσα τη φωτογραφία, καθώς προσπαθούσα να φωτογραφίσω το χρώμα του νερού, πριν ξαναγίνει μαύρο", είπε ο Ρόμπερτσον, προσθέτοντας, "Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξη μου όταν έβλεπα αργότερα τις φωτογραφίες μου".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post, η φωτογραφία που τράβηξε ο Χάρβι Ρόμπερτσον, δείχνει κάτι το οποίο μοιάζει με διασταύρωση ιπποπόταμου και δελφινιού.
Το δημοσίευμα του Fox News ισχυρίζεται ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι το πλάσμα μπορεί να είναι Ζηφιός ή ραμφοφάλαινα, ένα κητώδες που συναντάται και στις ελληνικές θάλασσες.

Ωστόσο, παρατηρεί η Huffington Post, το πλάσμα της φωτογραφίας έχει πιο έντονη μουσούδα που μοιάζει με αυτή του ιπποπόταμου.
Καθώς η φωτογραφία δεν είναι καθαρή, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το μέγεθος του πλάσματος.
Ακόμη, βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα η φωτογραφία να είναι ψεύτικη.
Αληθινή ή ψεύτικη η φωτογραφία σε κάθε περίπτωση έχει προκαλέσει εντύπωση και έχει κάνει έστω και για λίγο διάσημο τον Ρόμπερτσον. http://www.parapolitika.gr/