Όμορφες και το χειμώνα!

Είναι γεγονός ότι ομορφιά δεν έχει εποχή...


Το κρύο και ειδικά το ξηρό μπορεί να αφυδατώσει την επιδερμίδα μέσα σε λίγες μέρες. Αυτό ισχύει τόσο για τα ξηρά δέρματα όσο και για τα ευαίσθητα. Τα παραπάνω προβλήματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο από τις εναλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς περνάμε συχνά από μια ατμόσφαιρα ζεστή (ή υπερβολικά ζεστή) –των σπιτιών– στο δυνατό κρύο που κάνει έξω.

Αλλάξτε την κρέμα σας με μια καταλληλότερη για την εποχή, όπως για παράδειγμα με μια πιο λιπαρή και πλούσια σε ιχνοστοιχεία. Βάζοντας δύο στρώσεις κρέμας με ένα ενδιάμεσο διάστημα 5 λεπτών πριν μακιγιαριστείτε.  Μπορείτε δηλαδή να αντικαταστήσετε το νερό που πλένετε το πρόσωπό σας με ένα γαλάκτωμα ή ένα ενυδατικό προϊόν για ντεμακιγιάζ.

Τα χείλη, καθώς δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες, δεν απολαμβάνουν καμίας φυσικής φροντίδας και είναι συνεπώς μια περιοχή του προσώπου που παθαίνει ευκολότερα αφυδάτωση όταν κάνει κρύο. Επιπλέον, υγραίνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για σκασίματα.
Προστατέψτε τα  με προϊόντα πλούσια, τα οποία είναι καλό να ανανεώνετε όλη την ημέρα, κυρίως αν οι δραστηριότητές σας σας αναγκάζουν να κυκλοφορείτε έξω στο κρύο. Αποφεύγετε τα ματ κραγιόν, καθλως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε πούδρα ξηραίνουν περισσότερα τα χείλη απ’ ό,τι τα κλασικά.

Επίσης το σώμα σας αυτή την εποχή χρειάζεται πάνω απ’ όλα ζέστη. Πολλαπλασιάστε, λοιπόν, τις στιβάδες των ρούχων ώστε να σχηματίζουν μεταξύ τους μονωτικά στρώματα. Καλύτερα δηλαδή να φοράτε ένα T-shirt και δύο λεπτά μάλλινα το ένα πάνω στο άλλο, παρά ένα T-shirt και ένα χοντρό πουλόβερ.

Επειδή το κρύο αφυδατώνει τον οργανισμό επικίνδυνα, πρέπει να πίνετε και τώρα το χειμώνα αρκετά υγρά, για να εξισορροπείτε αυτή την απώλεια νερού. Επίσης, ένα ζεστό τσάι ή άλλο ρόφημα θα τονώνει την ενεργητικότητά σας. Όμως, και η επιδερμίδα του σώματός σας υποφέρει από αφυδάτωση. Παρόλο που το σώμα προστατεύεται καλά με τα ρούχα, το κρύο μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σε ελάχιστο χρόνο.

Επίσης, προσέξτε και τα πόδια σας, καθώς τα καλσόν έχουν την τάση να ξηραίνουν το δέρμα τους. Εξακολουθείτε επομένως να χρησιμοποιείτε το γαλάκτωμα σώματος ακόμα και τώρα, που κάνει κρύο.

Πηγή: belife

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Ο μέγας μύθος της ακυβερνησίας...

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων