Το 2035 θα ξέρει η Θάνου αν παίρνει το χρυσό...

Δεν έχει προηγούμενο η σκέψη της ΔΟΕ...
Σε είκοσι χρόνια από σήμερα,
όταν η Κατερίνα Θάνου θα είναι 60 ετών (!), θα ξέρουμε αν έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του...
Σίδνεϊ το 2000, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Goal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχει η σκέψη στους κύκλους της ΔΟΕ να εξεταστούν το 2035 όλες εκείνες οι περιπτώσεις αθλητών και αθλητριών που τέθηκαν υπό αμφισβήτηση με τυχόν άδικες αποφάσεις στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δηλαδή, τότε θα μάθει η πρώην Ελληνίδα πρωταθλήτρια αν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει αρχικά η Μάριον Τζόουνς, η οποία επτά χρόνια αργότερα έγινε γνωστό πως το 2000 και το 2001 έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών, ύστερα από σχετικό έλεγχο ντόπινγκ.

Το 2009 αφαιρέθηκαν όλα τα ρεκόρ και τα μετάλλια που είχε κάνει εκείνη την περίοδο η Αμερικανίδα σπρίντερ, όμως η Θάνου δεν παρέλαβε ποτέ το μετάλλιο που έπρεπε να πάρει, από τη στιγμή που η Τζόουνς αποδείχθηκε πως ήταν ντοπέ.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αυτό δεν συνέβη ως τιμωρία στην Κατερίνα Θάνου για την υπόθεση με τον Κώστα Κεντέρη, οι οποίοι είχαν εκείνο το ατύχημα παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μάλιστα, η απειλή της 40χρονης σήμερα Θάνου σε βάρος της ΔΟΕ πως θα καταθέσει αγωγή, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια και κάποιο υψυλόβαθμο στέλεχος φέρε να απάντησε πως «αν πάμε φυλακή στην Ελλάδα, θα τρώμε εκεί πολλά πορτοκάλια…».

Πλέον η Κατερίνα Θάνου καλείται να περιμένει μέχρι το 2035, όταν και αν θα αποφασίσει η ΔΟΕ αν παίρνει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, όπου είχε σημειώσει επίδοση 11:12 και την ακολούθησε η Τζαμαϊκανή Λόρενς με 11:18.

sport-fm.gr