Χριστούγεννα σε σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά έξω από το υπουργείο Εργασίας θα κάνουν οι εργαζόμενοι στα
πεντάμηνα προγράμματα των δήμων που εδώ και δέκα
ημέρες έχουν κατασκηνώσει επί της οδού Σταδίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη λήξη της σύμβασής τους. 

Οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους των οποίων η σύμβαση έληξε στις 12 Δεκεμβρίου ζητούν την επανατοποθέτηση τους στις θέσεις που κάλυπταν κι όπως επισημαίνουν στο protothema.gr, «δεν θα φύγουμε από εδώ εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας». 







Μάλιστα, προκειμένου να μπουν στο κλίμα των ημερών, αν και θα κάνουν γιορτές μακριά από τις οικογένειές τους, στόλισαν δίπλα από τις σκηνές τους χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δέντρο τους, ωστόσο, δεν είναι σαν όλα τα άλλα, αφού πέρα από στολίδια φέρει και διάφορα μηνύματα που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν πέρα από τον υπουργό και την κοινή γνώμη.

«Καμία απόλυση, καμία ιδιωτικοποίηση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», «Όχι στην ανεργία, όχι στην επισφάλεια! Ναι στη ζωή, ναι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια!», είναι μερικά από τα όσα αναγράφονται στις κάρτες που στολίζουν το εν λόγω δέντρο.

Σημειώνεται πως στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εργάζονται 32.000 άνθρωποι και οι θέσεις που κάλυπταν, όπως υποστηρίζουν, ήταν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.