Χειροπέδες σε δύο πρώην υπουργούς

Με δύο… βραχιολάκια που θα φορέσουν πρώην υπουργοί -ένας της Ν.Δ. και ένας του ΠΑΣΟΚ-, η κυβέρνηση βάζει σε πλήρη εφαρμογή το…

παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αφορά την απόδοσηδικαιοσύνης για όσους έβαλαν «το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι» και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που ενδιαφέρονται άμεσα για την εκκαθάρισητου παλαιού πολιτικού συστήματος και το «σπάσιμο» των σχέσεων διαπλοκής, κινητοποιεί -πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι σχετικές κινήσεις θα γίνουν προ των εορτών- τις διαδικασίες για έρευνες σε βάθος, ποινικές διώξεις και συλλήψεις πρώην υπουργών και κρατικών λειτουργών που εμπλέκονται σε υποθέσεις διασπάθισης κρατικού χρήματος με προσωπικό όφελος.
Ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του ότι το επόμενο θέμα είναι η πάταξη της διαπλοκής και η απόδοση ευθυνών προς όλες τις πλευρές. Μάλιστα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διεμήνυσε από το Λονδίνο όπου βρισκόταν πριν από μερικές ημέρες ότι, μόλις κλείσει η διαπραγμάτευση, ξεκινάει η εκκαθάριση στο μεγάλο θέμα της διαπλοκής.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συλλήψεις των δύο πρώην υπουργών, οι οποίες θα έρθουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού οι δικαστικές Αρχές εμφανίζονται να έχουν δέσει τις σχετικές υποθέσεις, ώστε να μην υπάρχουν θέματα που θα μπορέσουν να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα των αποφάσεων.
Παράλληλα με τα πολιτικά στελέχη και τις συμβάσεις του Δημοσίου, η κυβέρνηση επικεντρώνεται στα ανοικτά μέτωπα που έχει ήδη η Δικαιοσύνη με τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων εκδοτικών επιχειρήσεων και την εμπλοκή τραπεζών στις δανειοδοτήσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο πρωθυπουργός μάλιστα διεμήνυσε για ακόμη μία φορά ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση ρεβανσισμού από την πλευρά της κυβέρνησης εναντίον συγκεκριμένων καναλαρχών, αλλά, όπως είπε στους βουλευτές του, «έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον κύκλο της διαπλοκής χωρίς να μας νοιάζει ποιον υπερασπίζει κάθε κανάλι.
Δεν αντιμετωπίζουμε τα κανάλια με όρους πολιτικούς. Δεν μας απασχολούν οι πολιτικές τους πεποιθήσεις. Αν κάποιος κατέχει νόμιμα το δικαίωμα να εκπέμπει κι αν έχει να πληρώσει όσα οφείλει στο Δημόσιο, τότε δεν έχει λόγο να αυτολογοκρίνεται».
πηγή : parapolitika.gr